Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai i20 N: Αντίστροφη μέτρηση (video)

Ελλάδα 6:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hyundai i20 N: Αντίστροφη μέτρηση (video)

ΝΕΑ

Hyundai i20 N: Αντίστροφη μέτρηση (video)

ΝΕΑ

Το Hyundai i20 N πάτησε ελληνική άσφαλτο και πλέον αναμένουμε την εμπορική του διάθεση στο κοινό.

Advertisement
Advertisement

Όπως σας ενημέρωσε πριν από λίγες μέρες το Newsauto, το «καυτό» Hyundai i20 N «πάτησε» Ελλάδα και πλέον άπαντες αναμένουν την εμπορική του διάθεση αλλά και τη γνωστοποίηση της τιμής του (κοντά στα 25.000 ευρώ).

Πηγή τροφοδότησης του σκληροπυρηνικού νοτιοκορεατικού «μικρού» συνιστά ένας τουρμπατός κινητήρας 1.600 cc GDI o οποίος παράγει 204 PS και 275 Nm ροπής. Το μοτέρ συναντάται και σε άλλα μοντέλα της Hyundai, αλλά για την περίσταση εξοπλίζεται με ένα εξελιγμένο τούρμπο, και ένα ειδικά σχεδιασμένο intercooler.

Advertisement
Advertisement

Το Huyndai i20 N ζυγίζει μόλις 1.190 κιλά (όσα και το i20 Coupe WRC), μπορεί να επιταχύνει στα πρώτα 100 km/h σε 6,7 sec, ενώ η τελική του φτάνει τα 230 km/h.

Η κίνηση καταλήγει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου των 6 σχέσεων, ενώ δίνεται η δυνατότητα προσθήκης μπλοκέ διαφορικού (τύπου Torsen) “N Corner Carving Differential“. Ενσωματώνεται παχύτερη αντιστρεπτική, τα φρένα είναι μεγαλύτερα, ενώ έχουν επιλεχθεί διαφορετικά ελατήρια και αμορτισέρ που υπηρετούν ευλαβικά τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου, μειώνοντας την απόσταση από το έδαφος κατά 10 mm.

Το “παρών” δίνει και το set προγραμμάτων οδήγησης “N Grin Control System” που περιλαμβάνει τα Eco, Normal, Sport, N και Custom, παραμετροποιώντας -μεταξύ άλλων- το σύστημα διεύθυνσης και τη λειτουργία του κινητήρα.

Advertisement

Στο πεδίο της εμφάνισης το ενδιαφέρον κεντρίζουν οι 18άρες ζάντες σε ματ φινίρισμα (κόκκινες δαγκάνες φρένων), τα αεροδυναμικά μαρσπιέ, τα λογότυπα “N”, οι μεγαλύτερες εσοχές στον μπροστινό προφυλακτήρα, η φαρδύτερη εισαγωγή αέρα για την ψύξη του κινητήρα και των φρένων και φυσικά η επιβλητική πίσω αεροτομή.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εμπορική διάθεση του Hyundai i20 Ν στην Ελλάδα θα αρχίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai i30 Fastback 1.5 T-GDi 160 PS 48V
Το νέο, σπορ Hyundai Kona Ν αποκαλύπτεται
Δοκιμή: Hyundai i20 1.2 84ps

Advertisement