Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai: Η ημέρα των ωκεανών και η Ιθάκη

Ελλάδα 12:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hyundai: Η ημέρα των ωκεανών και η Ιθάκη

ΝΕΑ

Hyundai: Η ημέρα των ωκεανών και η Ιθάκη

ΝΕΑ

Η Hyundai Motor αποδεικνύει τη δέσμευσή της στο όραμά της για την πρόοδο της ανθρωπότητας υποστηρίζοντας τις οργανώσεις Healthy Seas και Divers Alert Network (DAN) Europe

Advertisement
Advertisement

Σημαντικές πρωτοβουλίες από την Hyundai την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών με σημείο εκκίνησης την Ιθάκη

 

Η Hyundai Motor Europe γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών υποστηρίζοντας δύο δραστηριότητες με σκοπό την βιωσιμότητα των θαλασσών και των ωκεανών του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Υποστηρίζοντας τις ενέργειες καθαρισμού της περιβαλλοντικής οργάνωσης Healthy Seas στη θαλάσσια περιοχή και τις ακτές της Ιθάκης και παράλληλα παρέχοντας στους δύτες του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Divers Alert Network (DAN) ένα όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων, το Kona Electirc, για την πραγματοποίηση της Ευρωπαϊκής Περιοδείας Αειφορίας που διοργανώνουν, η Hyundai εκπληρώνει τη δέσμευσή της στο όραμά της για την πρόοδο της ανθρωπότητας (Progress for Humanity). Στο Βαθύ της Ιθάκης πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου σχετική εκδήλωση για την έναρξη της ενέργειας με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών και πολλών κατοίκων του νησιού.

«Η Hyundai γιορτάζει με χαρά την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών με τους συνεργάτες της Healthy Seas and Divers Alert Network Europe», δήλωσε ο κ. Michael Cole, President και CEO της Hyundai Motor Europe και προσθεσε: «Ως οργανισμοί καθοδηγούμενοι από τον σκοπό, κατανοούμε τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι θάλασσες και οι ωκεανοί στην υγεία και την ευημερία των κοινοτήτων μας. Γι ‘αυτό όλοι εμείς στη Hyundai είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με την Healthy Seas και την DAN Europe έχοντας μοναδικό σκοπό να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές“.

Advertisement

Θαλάσσια ρύπανση γύρω από την Ιθάκη

Ένα εγκαταλελειμμένο από το 2012 ιχθυοτροφείο προκαλεί προβλήματα στην περιοχή γύρω από το νησί της Ιθάκης. Τα κλουβιά ιχθυοκαλλιέργειας, τα δίχτυα και άλλος εξοπλισμός έχουν εγκαταλειφθεί, μολύνοντας το φυσικό περιβάλλον. Το Σεπτέμβριο του 2020, μια μεγάλη καταιγίδα με το όνομα ΙΑΝΟΣ μετέφερε στο σημείο τόνους βιομηχανικών υλικών – από πλαστικούς σωλήνες, τσιμεντόλιθους και σκουριασμένα κομμάτια μετάλλου έως δίχτυα ψαρέματος, νάιλον σχοινιά και πλαστικές σημαδούρες. Τα διάφορα είδη απορριμμάτων βρέθηκαν αργότερα να επιπλέουν στην επιφάνεια της θάλασσας ενώ άλλα βρίσκονται στον πυθμένα της θάλασσας ή είναι διάσπαρτα στις παραλίες.

Advertisement

Η ρύπανση από την καταιγίδα είχε τεράστιες επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα και την τοπική κοινότητα. Μόλις πληροφορήθηκε για την καταστροφή η οργάνωση Healthy Seas μαζί με άλλους συνεργάτες της, κινητοποιήθηκε άμεσα και περιβαλλοντολόγοι, τοπικές αρχές καθώς και χορηγοί συγκεντρώθηκαν στην Ιθάκη για να αξιολογήσουν την κατάσταση και να πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής.

Η μεγαλύτερη ενέργεια καθαρισμού της Healthy Seas

Με σκοπό την αποκατάσταση της ομορφιάς της Ιθάκης και την υποστήριξη της τοπικής κοινότητας, η Hyundai στηρίζει την Healthy Seas στη μεγαλύτερη πρωτοβουλία καθαρισμού που έχει πραγματοποιήσει έως σήμερα. Η συνεργασία με την Hyundai επέτρεψε στην Healthy Seas να οργανώσει αυτόν τον ιδιαιτέρως φιλόδοξο καθαρισμό. Λόγω της μεγάλης έκτασης της ρύπανσης, η χειρωνακτική εργασία από μόνη της δεν είναι αρκετή. Γερανοί και διάφορα άλλα βαριά μηχανήματα χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού όγκου ρύπανσης σε συνεργασία με πολλούς δύτες και σκάφη. Η Hyundai Ελλάς στηρίζει την ενέργεια παρέχοντας οχήματα Kona 48V Hybrid και Tucson 48V Hybrid για τις μετακινήσεις των στελεχών καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί της Ιθάκης.

Advertisement

Την προσπάθεια παράλληλα στηρίζουν Έλληνες δύτες καθώς και οι τοπικές επιχειρήσεις Odyssey Outdoor Activities και Aquatic Dive Center. Η συνεργασία ενισχύεται επίσης από το Ολλανδικό Ίδρυμα Ghost Diving με ομάδα εθελοντών δυτών από την Ολλανδία, τη Γερμανία, τον Λίβανο, την Αυστρία και την Κροατία που έφθασαν στην Ιθάκη για να πραγματοποιήσουν τις υποβρύχιες προσπάθειες καθαρισμού.

Παράλληλα, η οργάνωση Healthy Seas σε συνεργασία με την start-up εταιρία Enaleia οργανώνουν καθαρισμούς ακτών και αλιείς από το γειτονικό νησί της Κεφαλονιάς υποστηρίζουν ολόκληρη την επιχείρηση με όλα τα απαραίτητα εφοδιαστικά μέσα.

Αυτή η ενέργεια έχει ως στόχο να υποστηρίξει την ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας με βιώσιμο τρόπο και με ιδιαίτερη χαρά ενώθηκαν οι δυνάμεις των οργανώσεων με τον Δήμο Ιθάκης, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Υπουργείο Ναυτιλίας καθώς και τα τοπικά σχολεία σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Η εταιρία Aquafil θα συλλέξει τους τόνους εγκαταλελειμμένων διχτυών αλιείας που θα συλλεχθούν από την προσπάθεια καθαρισμού. Τα λεγόμενα “δίχτυα φάντασμα” και άλλα απόβλητα νάιλον θα αναγεννηθούν σε νήματα ECONYL, ένα υλικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία νέων βιώσιμων προϊόντων. Στο πλαίσιο του Μεσογειακού προγράμματος καθαρισμού της εταιρίας Enaleia, τα υπόλοιπα θαλάσσια πλαστικά που θα συλλεχθούν θα ενσωματωθούν επίσης στην κυκλική οικονομία.

«Η κοινότητα της Ιθάκης είχε ζητήσει την στήριξή μας από πέρυσι», δήλωσε η κα Veronika Mikos, Διευθύντρια της Healthy Seas.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hyundai Kona N: Απόλαυση στο maximum (video)
Hyundai Kona N: Νέες εικόνες και ημερομηνία αποκαλυπτηρίων (+video)
Τα μεγάλα όπλα του Hyundai Santa Cruz (video)