Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai: Έτοιμη για comeback στα pickup

Ελλάδα 11:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai: Έτοιμη για comeback στα pickup

ΝΕΑ

Hyundai: Έτοιμη για comeback στα pickup

ΝΕΑ

Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζει δύο νέα pickup, με σκοπό να ανταγωνιστεί στα ίσα τους Αμερικανούς.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai πρόκειται να παρουσιάσει εντός των επόμενων ετών δύο νέα, αμιγώς ηλεκτρικά pickup. Μάλιστα, οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μας ενημερώνουν και για τις πιθανές ονομασίες των νέων μοντέλων.

Το μεγάλο pickup είναι πολύ πιθανό να ονομάζεται Ioniq T10, βάσει των καταθέσεων που έκανε η Hyundai στα τέλη του 2023 για να ξεκινήσει την κατασκευή του. Σε αυτές, ήταν ξεκάθαρο ότι μιλούσε για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και φάνηκε γραμμένος ο όρος «Ioniq».

Αν κρίνουμε από το ότι υπάρχει ο αριθμός 10 στο όνομα, τότε αμέσως μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι διαστάσεις του θα είναι ανάλογες ενός ημί-φορτηγού, λίγο μεγαλύτερες και από το Ioniq 7, το αντίστοιχο EV9 της Hyundai.

Το Hyundai Ioniq 7 θα είναι μικρότερο από το μεγάλο pickup της μάρκας

Advertisement
Advertisement

Το νέο, μεγάλο pickup της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται να διατεθεί μεταξύ άλλων και στη Βόρεια Αμερική, ώστε να μπει στον ανταγωνισμό όπου κυριαρχούν τα Ford F-150 και GMC Sierra.

Παρότι γνωρίζουμε ελάχιστα προς το παρόν για το Ioniq T10, μπορούμε με σιγουριά να υποθέσουμε ότι το ντιζάιν θα είναι από σύγχρονο έως και φουτουριστικό.

Λογικά, θα δανειστεί τους ηλεκτροκινητήρες και τη μπαταρία από τα άλλα ηλεκτρικά Hyundai, ενώ αναμένουμε να είναι τετρακίνητο, ως είθισται στα μεγάλα pickup.

Advertisement

Πέραν του μεγάλου, η Hyundai πρόκειται να λανσάρει σχεδόν ταυτόχρονα και ένα μικρότερο με την ονομασία Ioniq T7. Αυτό αναμένεται να έχει διαστάσεις παρόμοιες με αυτές του Hyundai Santa Cruz, αν όχι μεγαλύτερο.

Τα λανσαρίσματα των νέων ηλεκτρικών μοντέλων υπολογίζονται περίπου το 2025 με 2026.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Hyundai Ioniq 7 είναι σχεδόν έτοιμο
Η Hyundai κατέκτησε έξι βραβεία στα 2023 Good Design Awards
Kia: Ετοιμάζει τον «αδελφό» του Hyundai Santa Cruz;