Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai Elantra N: Γεννήθηκε στην πίστα, για το δρόμο (video)

Ελλάδα 19:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai Elantra N: Γεννήθηκε στην πίστα, για το δρόμο (video)

ΝΕΑ

Hyundai Elantra N: Γεννήθηκε στην πίστα, για το δρόμο (video)

ΝΕΑ

Με 280 άλογα και πλούσια φαρέτρα τεχνολογιών, το Elantra N ηγείται της σπορ οικογενείας Hyundai N.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγους μήνες η Hyundai επέκτεινε την οικογένεια σπορ μοντέλων της, παρουσιάζοντας το Elantra N που διεκδικεί τον τίτλο του γρηγορότερου Hyundai παραγωγής.

Άσσος στο μανίκι του ο 4κύλινδρος 2λιτρος τούρμπο βενζινοκινητήρας των 280 PS/ 392 Nm που μπορεί να συνδυαστεί με 6άρι μηχανικό κιβώτιο είτε με 8τάχυτο αυτόματου διπλού συμπλέκτη. Η επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 5,3 δλ., όταν η τελική φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και τα προγράμματα N Power N Shift, N Grin Shift και N Track Shift συνθέτουν μια πλούσια φαρέτρα τεχνολογιών, που ενισχύει σημαντικά τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Το N Power Shift (NPS) μπαίνει στο παιχνίδι όταν το αυτοκίνητο επιταχύνει και η πεταλούδα γκαζιού είναι ανοιχτή πάνω από 90%, για να επιτευχθούν όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες ροπής κατά τη διάρκεια των αλλαγών. Το N Grin Track Shift αναγνωρίζει πότε το Elantra N βρίσκεται στην πίστα επιλέγοντας την κατάλληλη σχέση και ρυθμίζοντας τον χρονισμό των αλλαγών στο κιβώτιο με σκοπό τη βέλτιστη απόδοση.

Advertisement

Τέλος το Ν Grin Shift ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού στο τιμόνι για να εκτοξεύσει την ισχύ του κινητήρα στα 290 άλογα, ενισχύοντας σημαντικά την οδηγική απόλαυση.

Advertisement

Το «παρών» δίνουν και τα προφίλ οδήγησης Eco, Normal, Sport, N και Custom που παραμετροποιούν τη λειτουργία του μοτέρ, του συστήματος ευστάθειας, του ήχου του μοτέρ και του συστήματος διεύθυνσης, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.

Σχεδιαστικά, το Elantra N ξεχωρίζει χάρη στο μεγάλο σποιλερ, τις 19αρες ζάντες, τις μεγάλες μπούκες στις άκρες του διαχύτη, την ευμεγέθη αεροτομή και τις κόκκινες στιλιστικές λεπτομέρειες, όπως είναι οι δαγκάνες των φρένων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hyundai Kona N: Εξαγριωμένο (video)
Η Hyundai χρηματοδοτεί start up εταιρείες για την τεχνολογία των αυτοκινήτων της
Δοκιμή: Hyundai i20 N