Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

To Hyundai Ioniq 5 σε δοκιμές εξέλιξης

Ελλάδα 1:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Hyundai Ioniq 5 σε δοκιμές εξέλιξης

Mobility

To Hyundai Ioniq 5 σε δοκιμές εξέλιξης

Mobility

Το επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Ioniq 5 βρίσκεται σε διαδικασία εντατικών δοκιμών.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες εβδομάδες η Hyundai ανακοίνωσε στοιχεία της στρατηγική της μέχρι και τα τέλη του 2022, η οποία έχει στόχο το λανσάρισμα μίας ευρείας γκάμας ηλεκτρικών μοντέλων, εκ των οποίων τα δύο θα φέρουν το σήμα της Ioniq.

Το πρώτο από αυτά είναι το Ioniq 5, ένα κόμπακτ διαστάσεων crossover, που ουσιαστικά αποτελεί την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου 45 Concept. Ήδη οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες διέρρευσαν στο Δίκτυο και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το σχεδιαστικό μοτίβο του καμουφλαρισμένου μοντέλου δεν αναμένεται να διαφέρει πολύ από αυτό που θα παρουσιαστεί και επισήμως. Κοινά στοιχεία ανάμεσα στα δύο, θα είναι τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, που διαθέτουν ίδια σχεδιαστική λογική με το πρωτότυπο 45 Concept, αλλά και η πίσω αεροτομή. Όπως αναμενόταν, ο σχεδιασμός του μοντέλου παραγωγής δείχνει πιο «ήπιος» σε σχέση με την ριζοσπαστική ιδέα του πρωτότυπου, έχοντας λιγότερες έντονες γωνίες και μικρότερη σε κλίση οροφή.

Advertisement
Advertisement

Οι τεχνικές λεπτομέρειες παραμένουν άγνωστες. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το Ioniq 5 θα διαθέτει μπαταρία ιόντων-λιθίου που σε πλήρη φόρτιση θα προσφέρει αυτονομία 450 χλμ. ενώ για το 80% της ενεργειακής απόδοσής της θα χρειάζεται μόλις 15 λεπτά, εφόσον χρησιμοποιείται ταχυφορτιστής. Το νέο Ioniq 5 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του 2021, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο, ενώ αργότερα θα παρουσιαστεί και στην αγορά των ΗΠΑ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Online τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021: Που θα τα βρείτε και πως θα τα γλιτώσετε!

Advertisement

Ελλάδα: Εμφανίστηκαν και οι αυτοκινούμενοι… οίκοι ανοχής

«Όχι» από την ΕΕ για αναβολή στα νέα αυστηρά πρότυπα diesel