Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για λειτουργία Crab Walk

Ελλάδα 10:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για λειτουργία Crab Walk

ΝΕΑ

Hyundai: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για λειτουργία Crab Walk

ΝΕΑ

Η Hyundai Motor Corporation υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO). Η αίτηση αφορά ένα ανεξάρτητο σύστημα διεύθυνσης για τους τέσσερις τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Η εφαρμογή ονομάζεται «Μέθοδος και Σύστημα για τον Έλεγχο Επιτόπιας Περιστροφής Τετρατροχού Οχήματος Ανεξάρτητου Τύπου» και δημοσιεύτηκε στις 28 Απριλίου 2022.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα βοηθήσει τη Hyundai να αναπτύξει τη δική της τετραδιεύθυνση και τη λειτουργία «Crab Walk» και πολλά άλλα. Το σύστημα είναι σχεδόν σαν το «Crab Walk» της GMC με δύο επιπλέον λειτουργίες. Η εφαρμογή, η οποία παρεμπιπτόντως θυμίζει πολύ το «Crab Walk» του GMC Hummer EV, επιτρέπει στο αυτοκίνητο που θα την χρησιμοποιήσει να κινείται σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Η Hyundai «θέλει» το όχημα να κινείται τελείως πλάγια και να κάνει αναστροφή χωρίς να αλλάζει θέση.

Advertisement
Advertisement

Η αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας 21 σελίδων, περιλαμβάνει την πλάγια και «in-situ» περιστροφή, που δεν υπάρχουν στις δυνατότητες του Hummer EV. Η Hyundai υποστηρίζει ότι η «in-situ» (περιστροφή γύρω από τον εαυτό του θα πρέπει να επιτρέπει στο όχημα να κάνει αναστροφή ενώ βρίσκεται σε πολύ στενό δρομάκι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σημείο περιστροφής μπορεί να είναι εκτός κέντρου.

Οι λειτουργίες οδήγησης στην αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας ελέγχονται από μια ECU. Οι επιλογές εναλλάσσονται μέσω ενός μηχανισμού, που είναι ενσωματωμένος στον επιλογέα ταχυτήτων του αυτοκινήτου. Το σύστημα χρησιμοποιεί επίσης αισθητήρες διεύθυνσης για να καθορίσει σε ποια κατεύθυνση πρέπει να πάει.

Advertisement

Η αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν αποτελεί επιβεβαίωση ότι η Hyundai (και στη συνέχεια τα οχήματα Kia) θα αποκτήσουν το ανεξάρτητο σύστημα διεύθυνσης στους τέσσερις τροχούς. Μπορεί να φτάσει ή και να μην φτάσει στην παραγωγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι θεωρεί περιττό στη σχεδίαση των ηλεκτρικών η Hyundai;
Σε κρίση η αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη λόγω Ουκρανίας
Δείτε το απίστευτο νέο ταμπλό της Hyundai (+video)

Advertisement