Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Τι θεωρεί περιττό στη σχεδίαση των ηλεκτρικών η Hyundai;

Ελλάδα 11:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θεωρεί περιττό στη σχεδίαση των ηλεκτρικών η Hyundai;

Mobility

Τι θεωρεί περιττό στη σχεδίαση των ηλεκτρικών η Hyundai;

Mobility

Με τα ηλεκτρικά να παίρνουν όλο και περισσότερο «χώρο» στην καθημερινότητα, εκτός όλων των άλλων και η σχεδίαση των αυτοκινήτων αλλάζει εκ βάθρων και όχι μόνο για τη Hyundai.

Advertisement
Advertisement

Οι ιδιαιτερότητες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχουν φέρει πολλές αλλαγές στην προσέγγιση της σχεδίασης των αυτοκινήτων από τους κατασκευαστές.

Με τις «κλειστές» γρίλιες στην εμπρόσθια μάσκα που επικρατούν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα δεδομένα αλλάζουν άρδην και σε ότι έχει να κάνει με τη σχεδίασή τους. Μάλιστα, με το συγκεκριμένο δεδομένο, το «βάρος» της μεταφοράς της σχεδιαστικής ταυτότητας του εκάστοτε κατασκευαστή, «πέφτει» στα φωτιστικά σώματα και το οπτικό αποτύπωμα που αφήνουν τα φώτα ημέρας- που συνήθως αποτελείται από LED’s. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Hyundai, Sang Yup Lee, ανέφερε πως στην εποχή των ηλεκτρικών «η μάσκα δεν είναι πλέον απαραίτητη».

Advertisement
Advertisement

Το φωτιστικό αποτύπωμα των φώτων ημέρας, θα έχει όλο και μεγαλύτερη σημασία στο μέλλον και αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται από τις πρώτες ηλεκτρικές προτάσεις της Hyundai. Οι φωτεινές υπογραφές θα αποκτήσουν πλέον αυξημένη σημασία σε σχέση με τις γρίλιες και η προβολή του family look της εταιρείας, εξαρτάται από τα LED’s και τη διαμόρφωσή τους, καθώς και την έκταση που έχουν σε σχέση με το πλάτος του αυτοκινήτου. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει αυτή τη σχεδιαστική φιλοσοφία στα ηλεκτρικά της μοντέλα, με τον Lee να δηλώνει ότι τα φώτα «pixel» του Ioniq 5, θα είναι αυτά που θα χαρακτηρίζουν όλη την οικογένεια των μοντέλων Ioniq στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε το απίστευτο νέο ταμπλό της Hyundai (+video)
Το Hyundai Ioniq 5 σαρώνει τα βραβεία (video)
Έτοιμο για λανσάρισμα το Hyundai Ioniq 6

Advertisement

 

 

Advertisement