Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

HUV: Νέα κατηγορία οχημάτων; (+video)

Ελλάδα 20:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

HUV: Νέα κατηγορία οχημάτων; (+video)

ΝΕΑ

HUV: Νέα κατηγορία οχημάτων; (+video)

ΝΕΑ

Το NamX HUV θα παρουσιαστεί τον προσεχή Οκτώβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού και θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινό για πολλούς λόγους.

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο όχημα είναι το δημιούργημα δύο νέων επιχειρηματιών, των Faouzi Annajah και Thomas de Lussac, οι οποίοι ίδρυσαν την εταιρεία NamX έχοντας το όραμα να δημιουργήσουν το δικό τους αυτοκίνητο.

Το NamX HUV, όπως ονομάζεται, είναι ένα μεγάλων διαστάσεων πολυτελές SUV με κουπέ αμάξωμα και αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Αναλυτικότερα, διαθέτει κυψέλες καυσίμου (συνεπώς χρησιμοποιεί υδρογόνο ως «καύσιμο») για την παραγωγή ενέργειας.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά τα στοιχεία έκαναν τους δύο επιχειρηματίες να του δώσουν την ονομασία HUV, από τα αρχικά των λέξεων «Hydrogen Utility Vehicle». Σκοπός τους είναι να εξελίξουν την τεχνολογία, ώστε να είναι προσιτή ευρύτερα και πιο χρηστική.

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο διαθέτει «ντεπόζιτο» το οποίο μπορεί να δεχτεί έξι αφαιρούμενες «κάψουλες», όπως τις ονομάζει η εταιρεία. Κάθε μία από αυτές εμπεριέχει το απαραίτητο υγροποιημένο υδρογόνο για τη λειτουργία των κυψελών καυσίμου και μπορεί να αντικατασταθεί όταν αδειάζει, με άλλη η οποία είναι πλήρης.

Advertisement

Σύμφωνα με τη NamX, η διαδικασία θα είναι απλή και θα μπορεί να την κάνει ο οδηγός σε διάστημα λίγων λεπτών, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει σε αντίστοιχο σταθμό ανεφοδιασμού. Όπως έγινε γνωστό, η μέγιστη αυτονομία του θα φτάνει τα 800 χλμ.

Advertisement

Το NamX HUV σχεδιάστηκε από τους ανθρώπους του οίκου Pininfarina και χαρακτηρίζεται από το στυλ του αμαξώματός και από τη διαμόρφωση του γράμματος «Χ» («Cross») τόσο στη μάσκα του όσο και στο πίσω μέρος του. Στόχος της NamX είναι να το εξελίξει τα προσεχή χρόνια και να το βάλει σε διαδικασία παραγωγής το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φαραωνική επένδυση της Hyundai στις κυψέλες καυσίμου
Κυψέλες καυσίμου για φορτηγά από την Toyota
Απίστευτο: H Pininfarina είχε αεροδυναμική σήραγγα πριν μισό αιώνα!