Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bosch: Συνεργασία με Powercell για κυψέλες καυσίμου

Ελλάδα 22:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bosch: Συνεργασία με Powercell για κυψέλες καυσίμου

ΝΕΑ

Bosch: Συνεργασία με Powercell για κυψέλες καυσίμου

ΝΕΑ

Η Bosch θα συνεργαστεί με τη Powercell ώστε να κατασκευάσει και να διαθέσει στην αγορά κυψέλες καυσίμου το 2022.

Advertisement
Advertisement

Η Bosch ενώνει τις δυνάμεις της με την Powercell Sweden για την κατασκευή κυψελών καυσίμου που θα χρησιμοποιούν στο άμεσο μέλλον τα «πράσινα» αυτοκίνητα και φορτηγά.

Όπως ανακοινώθηκε, οι δύο εταίροι θα αναπτύξουν από κοινού κυψέλες καυσίμου μεμβράνης πολυμερούς-ηλεκτρολύτη, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες από την Bosch το αργότερο το 2022.

Advertisement
Advertisement

Ουσιαστικά οι κυψέλες θα μετατρέπουν το υδρογόνο σε ηλεκτρική ενέργεια και θα είναι διαθέσιμες το αργότερο έως το 2022.

Η Bosch αναφέρει μάλιστα ότι η συμφωνία της με την Powercell της παρέχει το δικαίωμα αποκλειστικής πώλησης κυψελών σε παγκόσμιο επίπεδο για επτά χρόνια από την αρχή της παραγωγής τους.

Σε γενικές γραμμές, οι κυψέλες υδρογόνου έχουν επαινεθεί για τη δυνατότητά τους να αντικαταστήσουν πιο περίπλοκες διαδικασίες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος δίνοντας συγχρόνως λύσεις και σε θέματα αυτονομίας σε σχέση με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρίες. Προς το παρόν, πάντως, η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν έχει κερδίσει έδαφος, κυρίως εξαιτίας του υψηλού κόστους, της έλλειψης υποδομών και της πολυπλοκότητας στην αποθήκευση του υδρογόνου.

Advertisement

Ένα λίτρο υδρογόνου προσδίδει τόση ενέργεια όσο περίπου δίνουν τρία λίτρα diesel, δήλωσε η Bosch, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της οι κυψέλες υδρογόνου θα τροφοδοτούν έως και το 20% των ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με την Bosch, οι καλύτερες ευκαιρίες για την ευρεία υιοθέτηση της τεχνολογίας κυψελών υδρογόνου εμφανίζονται στον κλάδο των φορτηγών.

Advertisement

Η Mercedes-Benz ξεκίνησε πέρυσι μια έκδοση κυψελών καυσίμου του δημοφιλούς GLC. Η Toyota και η Hyundai είναι επίσης μεταξύ των μεγαλύτερων υποστηρικτών κυψελών καυσίμων.

Η Bosch δήλωσε ότι αναμένει πως η επιχείρηση κυψέλης καυσίμων θα ανέρχεται σε «δισεκατομμύρια ευρώ» για την εταιρεία μακροπρόθεσμα…