Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hongqi Guoyue: Κινεζικό λεωφορείο με ανέσεις business class

Ελλάδα 19:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hongqi Guoyue: Κινεζικό λεωφορείο με ανέσεις business class

ΝΕΑ

Hongqi Guoyue: Κινεζικό λεωφορείο με ανέσεις business class

ΝΕΑ

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία είναι πιο γνωστή για τα πολυτελή της σεντάν και SUV. Για κάποιον λόγο σκέφτηκε «γιατί όχι και ένα λεωφορείο»;

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια, η Hongqi έχει παρουσιάσει μία σειρά από πολυτελή μοντέλα. Τώρα όμως, αποφάσισε να δείξει τη χλιδή που μπορεί να προσφέρει σε ένα λεωφορείο.

Μπορεί μετά το λανσάρισμά του να μην αναδειχθεί ως δημοφιλές ανάμεσα στους ιδιώτες, αλλά δεν αποκλείεται να το προτιμήσουν οι κυβερνητικές υπηρεσίες, τα πολυτελή ξενοδοχεία και μεγάλες εταιρείες για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων τους.

Ο λόγος για το Hongqi Guoyue, το λεωφορείο που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις. Την business που θα διαθέτει 20-23 καθίσματα, τη luxury με 17 ή 19 και τη βασική με στάνταρ 17 .

Advertisement
Advertisement

Οι διαστάσεις του Guoyue είναι εφάμιλλες με ένα τυπικό μικρό λεωφορείο που μπορεί να δείτε οπουδήποτε. Το μήκος του είναι στα 7,295 μέτρα, το πλάτος στα 2,090 μέτρα και το ύψος στα 2,785 μέτρα. Το μεταξόνιό του είναι στις 3.990 χιλιοστά.

Αυτό που θα κάνει το συγκεκριμένο λεωφορείο να ξεχωρίζει εντελώς από οποιοδήποτε άλλο της κατηγορίας του στην Κίνα, είναι η έμφαση που έχει δώσει η Hongqi στο εσωτερικό με μία εκλεπτυσμένη καμπίνα και πολλές πολυτέλειες για τους επιβάτες.

Advertisement

Ξεκινώντας με το αμάξωμα, στη μάσκα βλέπουμε μία μάλλον μεγάλη γρίλια που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της. Τα φώτα ημέρας έχουν μία λεπτή σχεδίαση, ενώ η μεσαία και η μεγάλη σκάλα των προβολέων βρίσκονται λίγο χαμηλότερα.

Advertisement

Στην καμπίνα, θα βρει κανείς μία σειρά από πολυτέλειες που δεν συνηθίζονται στα λεωφορεία. Ο οδηγός έχει μία μεγάλη οθόνη του συστήματος infotainment για όλες τις ρυθμίσεις, ενώ ο κοντός επιλογέας των ταχυτήτων είναι shift-by-wire.

Ο κινητήρας του Hongqi Guoyue είναι ένας 3λιτρος V6 με απόδοση 296 ίππους και 420 Nm ροπής. Η τελική του είναι περίπου στα 130 χλμ./ώρα και η κατανάλωσή του υπολογίζεται στα 16 λίτρα/100 χλμ. υπό μεικτές συνθήκες οδήγησης.

Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει χώρος για την ασύρματη φόρτιση κινητού. Ταυτόχρονα, πίσω από το κάθισμα του οδηγού υπάρχει ένα μεγάλο τραπεζάκι με θήκες για κούπες και ποτήρια.

Advertisement

Aπό την άλλη, πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού υπάρχει ένα μικρό ψυγείο. Όλα τα καθίσματα τόσο του οδηγού όσο και των επιβατών έχουν μπεζ δερμάτινη επένδυση. Τέλος, περίπου στη μέση της οροφής και της καμπίνας βρίσκεται μία μικρή ηλιοροφή.

Σύμφωνα με το Autohome, το Hongqi Guoyue θα λανσαριστεί επίσημα στην Κίνα τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η θωρακισμένη λιμουζίνα του Κινέζου Προέδρου (+video)
Αυτή είναι η… Rolls Royce των Κινέζων (+video)
Αυτή είναι η κινεζική limo που θα οδηγούσε και ο Μάο