Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η θωρακισμένη λιμουζίνα του Κινέζου Προέδρου (+video)

Ελλάδα 5:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η θωρακισμένη λιμουζίνα του Κινέζου Προέδρου (+video)

ΝΕΑ

Αυτή είναι η θωρακισμένη λιμουζίνα του Κινέζου Προέδρου (+video)

ΝΕΑ

Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ, έχοντας μαζί του, το αγαπημένο του… θηρίο!

Advertisement
Advertisement

Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έφτασε σε αμερικανικό έδαφος, την Τετάρτη (15/11), για συνομιλίες υψηλού επιπέδου με τον ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν.

Και ενώ η επίσκεψη είναι ενδιαφέρουσα για διάφορους λόγους, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Κινέζος ηγέτης, τράβηξε την προσοχή των δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου.

Εν αντιθέσει με τον Αμερικανό Πρόεδρο, που χρησιμοποιεί για τις επίσημες μετακινήσεις του μια προσαρμοσμένη λιμουζίνα Cadillac γνωστή ως «The Beast», ο Σι Τζινπίνγκ επιλέγει κάτι ελαφρώς πιο συγκρατημένο, αλλά εξίσου ενδιαφέρον.

Advertisement
Advertisement

Είναι γνωστό μόνο με την κωδική ονομασία του –Hongqi N701– και έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τον πρόεδρο, κατά τη διάρκεια ταξιδιών στο Χονγκ Κονγκ και τη Ρωσία. Δύο όμοια αυτοκίνητα φαίνεται να έχουν μεταφερθεί για την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, αλλά οι αναφορές δείχνουν ότι η Hongqi κατασκευάζει περίπου 50 λιμουζίνες την επόμενη δεκαετία, όλες για επίσημα κρατικά στελέχη.

Advertisement

Το Hongqi που χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος δεν είναι φυσικά μοντέλο παραγωγής, αν και έχει κάποιες ομοιότητες με το μεγάλο sedan H9 της κινεζικής εταιρείας. Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το N701 έχει μήκος περίπου 5,5 μέτρα. Δεν εκπλήσσει καθόλου το γεγονός ότι πολλές λεπτομέρειες σχετικά με αυτό παραμένουν απόρρητες, αλλά πιστεύεται ότι χρησιμοποιεί αλεξίσφαιρες ζάντες και ελαστικά 21 ιντσών, αλεξίσφαιρο γυαλί και πληροί τις πλέον υψηλές προδιαγραφές θωράκισης.

Advertisement

Έχει επίσης αποκαλυφθεί από την Daily Mail ότι το κρατικό αυτοκίνητο του Σι Τζινπίνγκ μπορεί να αντέξει κρούσεις από μικρές βόμβες και διαθέτει σύστημα συμπίεσης αέρα για να τον προστατεύει από χημικές επιθέσεις. Η ισχύς θεωρείται ότι προέρχεται από έναν V12 6,0 λίτρων που αποδίδει περίπου 408 ίππους, αν και αυτό φαίνεται να μην έχει επιβεβαιωθεί, καθώς η Hongqi κατασκευάζει επίσης έναν V8 που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η… Rolls Royce των Κινέζων (+video)
Εξηλεκτρισμός και για τη νομενκλατούρα
Το επόμενο βήμα: Μπαταρίες απευθείας στο πλαίσιο