Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda: Έτσι θα βελτιώσει την άνεση των επιβατών

Ελλάδα 3:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda: Έτσι θα βελτιώσει την άνεση των επιβατών

ΝΕΑ

Honda: Έτσι θα βελτιώσει την άνεση των επιβατών

ΝΕΑ

Όπως είναι γνωστό, στη Honda δεν θέλουν να κάνουν τα πράγματα με τον συνήθη τρόπο και τα παραδείγματα είναι πολλά. Ένα ακόμα έρχεται να προστεθεί σε αυτά και αφορά στους επιβαίνοντες.

Advertisement
Advertisement

Πιστοί στο πνεύμα τού Σόιτσιρο Χόντα, του θρυλικού ιδρυτή τής Honda, οι σύγχρονοι επίγονοί του εργάζονται πάντα με σκοπό να παρουσιάζουν ξεχωριστές λύσεις σε θέματα ή προβλήματα τα οποία άλλες εταιρείες έχουν ξεπεράσει με πιο παραδοσιακό ή τυπικό τρόπο.

Αυτή τη φορά, ασχολήθηκαν με το πως να κάνουν τους επιβάτες να μετακινούνται με μεγαλύτερη άνεση σε κάθε περίπτωση. Και αυτό δεν σημαίνει ότι ασχολήθηκαν με τις ρυθμίσεις της ανάρτησης του αυτοκινήτου…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αυτοκινητικής ιστοσελίδας CarBuzz, η Honda κατέθεσε αίτηση στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών («USPTO») για την κατοχύρωση μιας πατέντας που θα αφορά στην ανετότερη μετακίνηση των επιβατών, αλλά και στη μεγαλύτερη ασφάλειά τους σε περίπτωση σύγκρουσης.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας προτείνουν την τοποθέτηση μικρών αμορτισέρ στο κάτω μέρος του καθίσματος, ώστε αυτά να απορροφούν σημαντικό μέρος των ταλαντώσεων και των κραδασμών που «ξεφεύγουν» από την ανάρτηση του αυτοκινήτου.

Όπως διευκρινίζεται στο κείμενο που συνοδεύει την αίτηση για την κατοχύρωση της πατέντας, τα αμορτισέρ θα είναι τοποθετημένα κάτω από το κάθισμα με τέτοιο τρόπο που να εξαλείφουν τις ταλαντώσεις στις κνήμες και τους αγκώνες των επιβατών.

Advertisement

Επιπλέον, η Honda αναφέρει ότι αυτά μπορούν να προσφέρουν επιπρόσθετη ασφάλεια στους επιβάτες και στην περίπτωση σύγκρουσης με άλλο όχημα ή σε σταθερό εμπόδιο, καθώς θα απορροφήσουν μέρος της δύναμης που αναπτύσσεται.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε εάν και πότε η ιαπωνική εταιρεία θα υιοθετήσει τη συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία στα μοντέλα της. Πάντως, θυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τις θέσεις ενός αυτοκινήτου.

Advertisement

Το σύστημα «Magic Seats» που διαθέτει το Jazz στα πίσω καθίσματά του είναι χαρακτηριστικό της απλότητας, της πρακτικότητάς και της ευκολίας για τους επιβάτες και για τα ογκώδη αντικείμενα που μπορούν να μεταφερθούν σε εκείνο το μέρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε θα έρθει το νέο ηλεκτρικό SUV της Honda;
To Honda Civic Type R ξανά βασιλιάς στο Nurburgring! (+video)
Δοκιμή: Honda CB750 Hornet