Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα έρθει το νέο ηλεκτρικό SUV της Honda;

Ελλάδα 14:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα έρθει το νέο ηλεκτρικό SUV της Honda;

ΝΕΑ

Πότε θα έρθει το νέο ηλεκτρικό SUV της Honda;

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρία μπαίνει δυναμικά και αυτή στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, ακολουθώντας όπως πάντα την δική φιλοσοφία.

Advertisement
Advertisement

Η Honda ήταν -και μάλλον θα παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμα- η εταιρία που είναι περισσότερο συνδεδεμένη με την ύπαρξη του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Διαχρονικά η ιαπωνική εταιρία, από την εποχή ιδρυτή της μέχρι τις μέρες μας και το υπέροχο νέο Type R ήταν αυτή που έδινε τεράστια έμφαση στην εξέλιξη των κινητήρων της, βγάζοντας στην αγορά μερικά από τα πιο σημαντικά “διαμάντια” στην ιστορία.

Όμως όπως φαίνεται δεν μπορεί να μείνει πίσω στις εξελίξεις. Και προφανώς θα μπει και αυτή στην υπόθεση της ηλεκτροκίνησης. Μόνο που όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, θα το κάνει με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Από επίσημες πηγές μέσα από την εταιρία επιβεβαιώνεται ότι το πρώτο ηλεκτρικό της πάνω στη νέα αποκλειστική πλατφόρμα θα είναι ένα μεσαίο προς μεγάλο SUV το οποίο θα βγει στην αγορά το 2025.

Η Honda εξελίσσει επίσης ένα νέο λειτουργικό σύστημα για το ηλεκτρικό της. Δεν γνωρίζουμε κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες για αυτό. Όμως έχει προσλάβει πολλούς νέους υπαλλήλους, τους διπλάσιους από ότι αρχικά προβλεπόταν, για να προχωρήσει στην εξέλιξη του λογισμικού εντός της εταιρίας.

Advertisement

Πάντως μέσα στο 2024 η Honda θα φέρει στην παραγωγή τα Prologue και Acura ZDX, τα οποία όμως θα είναι προϊόντα της συνεργασίας με την GM και θα βασίζονται στην πλατφόρμα Ultium των Αμερικανών. Οι δύο εταιρίες θα συνεχίσουν την συνεργασία τους και μετά από αυτά τα αυτοκίνητα, παρουσιάζοντας νέα προσιτά μοντέλα από το 2027 και μετά.

Η Honda έχει επίσης στα σκαριά ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία θα απευθύνονται στην αγορά της Ιαπωνίας και άλλα τα οποία θα είναι αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας.

Advertisement

Για την τελευταία η Honda έχει μεγάλα σχέδια, καθώς σκοπεύει να παρουσιάσει επτά νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2027 ενώ σκοπεύει όλα τα αυτοκίνητά της προς την Κίνα να είναι ηλεκτρικά από το 2025 και μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο Honda Civic Type R πέτυχε τελικά το ρεκόρ;
Honda Civic e:HEV: Βραβευμένη σχεδιαστική προσέγγιση (+video)
Η Honda με 3 ηλεκτρικά πρωτότυπα στη Σαγκάη

 

Advertisement