Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda Civic Type R: Το πιο ισχυρό Civic που φτιάχτηκε ποτέ

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda Civic Type R: Το πιο ισχυρό Civic που φτιάχτηκε ποτέ

ΝΕΑ

Honda Civic Type R: Το πιο ισχυρό Civic που φτιάχτηκε ποτέ

ΝΕΑ

Το καινούριο Honda Civic Type R μπορεί να περηφανευτεί ότι είναι το πιο ισχυρό στην ιστορία του θρυλικού ιαπωνικού hatchback.

Advertisement
Advertisement

Το 2023 αποτελεί μια χρονιά σταθμό για το θρυλικό Civic Type R της Honda. Οι Ιάπωνες αποφάσισαν στην επέτειο των 50 χρόνων του μοντέλου και των 25 χρόνων της ειδικής έκδοσης, να δημιουργήσουν το καλύτερο Type R που φτιάχτηκε κάνοντάς το πιο ισχυρό, πιο προηγμένο τεχνολογικά, πιο αιχμηρό σε συμπεριφορά και καλύτερο αεροδυναμικά.

Στον τομέα της αεροδυναμικής η Honda ανάπτυξε τη νέα προσέγγιση Ultimate Sports 2.0 στην οποία διαφοροποίησε το ύψος και την κάθετη δύναμη, βελτιώνοντας παράλληλα και τον συντελεστή αεροδυναμικής του αυτοκινήτου. Το νέο Type R είναι χαμηλότερο κατά 13 χιλ. και φαρδύτερο κατά 15 χιλ. από το προηγούμενο Type R δημιουργώντας την οπτική αίσθηση μιας πιο εκλεπτυσμένης σχεδίασης και λιγότερο μυώδες σε σχέση με το παρελθόν.

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς του κινητήρα είναι ο δεύτερος τομέας που βάζουν το νέο Type R στην κορυφή. Ο δίλιτρος, τετρακύλινδρος, VTEC κινητήρας με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 329 ίππους και 420 Nm ροπής, κάτι που σημαίνει ότι είναι πλέον το πιο ισχυρό Type R που φτιάχτηκε ποτέ. Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικέ με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 5,4 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 275 χλμ./ώρα.

Ανέκαθεν, ο τομέας της οδικής συμπεριφοράς στο Civic ήταν κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την Honda. Πόσο μάλλον για το νέο μοντέλο το οποίο είναι πιο αιχμηρό, πιο στιβαρό και πιο ευέλικτο από ποτέ. Η οδηγική συμπεριφορά του νέου Type R έχει γίνει πιο ανθρωποκεντρική από ποτέ βάζοντας τον οδηγό σε θέση απόλυτου κυρίαρχου στις κινήσεις του αυτοκινήτου. Παράλληλα όμως, το εξελιγμένο πλαίσιο, οι αναρτήσεις και τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, είναι τόσο σωστά δομημένα που κάνουν το Civic ομαλό στις αντιδράσεις προσφέροντας μια αίσθηση ασφάλειας και αυτοπεποίθησης στον οδηγό.

Advertisement

Στον τομέα της ασφάλειας η Honda έχει εξοπλίσει το νέο Type R με όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης χάρη στην πλήρη σουίτα Honda Sensing. Ανάμεσα στα συστήματα συναντάμε το σύστημα ειδοποίησης πρόσκρουσης, σύστημα φρεναρίσματος αποφυγής σύγκρουσης, σύστημα εντοπισμού τυφλού σημείου, σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας και σύστημα adaptive cruise control. Και για εκείνους που αναζητούν την απόλυτη εμπειρία οδήγησης στην πίστα, η Honda προσφέρει το Honda Log R 2.0 το οποίο συλλέγει δεδομένα και δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να αξιολογήσει τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου ακόμα και μέσα από το smartphone του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Civic: Εκλεπτυσμένος σχεδιασμός
Δείτε το «τρελό» Honda CR-V με τα 800 άλογα! (+video)
Honda Civic: Μέγιστη ασφάλεια με τεχνολογία αιχμής (+video)