Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda Civic: Μέγιστη ασφάλεια με τεχνολογία αιχμής (+video)

Ελλάδα 5:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Civic: Μέγιστη ασφάλεια με τεχνολογία αιχμής (+video)

ΝΕΑ

Honda Civic: Μέγιστη ασφάλεια με τεχνολογία αιχμής (+video)

ΝΕΑ

Το νέο Honda Civic e:HEV ήρθε για να ανοίξει νέους ορίζοντες και στους τομείς της ασφάλειας και της τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Η έλευση του νέου Civic e:HEV από την Honda έφερε παράλληλα και ένα νέο πακέτο τεχνολογίας. Ανέκαθεν η Honda ήταν από τις εταιρείες που έδιναν ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της ασφάλειας δουλεύοντας πάνω σε πρωτοποριακά συστήματα τα οποία θα κάνουν τη ζωή του οδηγού και των επιβατών πιο απροβλημάτιστη και ασφαλή από ποτέ.

Στην περίπτωση του νέου Civic το πρώτο βήμα προς την απόλυτη ασφάλεια έγινε με την αψεγάδιαστη οδηγική του συμπεριφορά, τα κορυφαία φρένα και τις ποιοτικές αναρτήσεις οι οποίες προσφέρουν ένα προοδευτικό και φιλικό περιβάλλον οδήγησης. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τους ανθρώπους της Honda οι οποίοι αποφάσισαν μαζί με το Civic να παρουσιάσουν μια σειρά από αναβαθμίσεις στα συστήματα ασφάλειας του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

 

Το σύστημα Honda Sensing έχει εξελιχθεί από την εταιρεία για να προσφέρει ανώτερο επίπεδο ασφάλειας στα μοντέλα και στην περίπτωση του νέου Civic βρίσκεται στο ανώτερο επίπεδο εξέλιξής του. Στο κορυφαίο hatchback της Honda συναντάμε πλέον τέσσερις αισθητήρες sonar στο εμπρός μέρος και τέσσερις στο πίσω μέρος που έχουν στόχο να λαμβάνουν κάθε ηχητικό κύμα μη μεταλλικού αντικειμένου όπως γυαλί, χώμα, τσιμέντο προκειμένου να προσφέρει ακόμα περισσότερη ακρίβεια στην ανίχνευση αντικειμένων στον περίγυρο του αυτοκινήτου.

Advertisement

Παράλληλα, η κάμερα στο εμπρός μέρος έχει αυξημένη γωνία 100 μοιρών και είναι ικανή να αναγνωρίσει ακόμα περισσότερα στοιχεία στο περιβάλλον βελτιώνοντας την ικανότητα του Civic να ξεχωρίζει δρόμους, πεζοδρόμια, ποδηλάτες, πεζούς, πατίνια και μοτοσικλέτες. Όλοι οι αισθητήρες και οι κάμερες συνεργάζονται με μια πανίσχυρη μονάδα ελέγχου η οποία επεξεργάζεται όλα τα δεδομένα και είναι σε θέση να ενημερώσει τον οδηγό για οποιονδήποτε κίνδυνο νωρίτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Advertisement

 

 

Ένα από τα σημαντικότερα και πιο αποτελεσματικά ίσως συστήματα του νέου Civic είναι το σύστημα ειδοποίησης πρόσκρουσης (Forward Collision Warning). Όταν οι αισθητήρες εντοπίσουν ότι υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης ενημερώνουν τον οδηγό με ηχητικό και οπτικό σήμα. Αν ο οδηγός δεν καταφέρει να αντιληφθεί την επικείμενη σύγκρουση, επεμβαίνει το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος (Collision Mitigation Braking) το οποίο ενεργοποιεί ελαφρά το σύστημα πέδησης. Αν πάλι δεν υπάρχει αντίδραση από τον οδηγό, το σύστημα ακινητοποιεί άμεσα το αυτοκίνητο.

Advertisement

Ανάμεσα στα πολλαπλά συστήματα ασφάλειας συναντάμε επίσης την αποφυγή πρόσκρουσης σε διασταύρωση (Cross Traffic Monitor) με το Civic να προβλέπει την κίνηση του οχήματος και να ειδοποιεί έγκαιρα τον οδηγό πριν φτάσει στη διασταύρωση. Φυσικά, στο Honda Sensing συναντάμε το σύστημα εντοπισμού τυφλού σημείου (Blind Spot) με οπτική ενημέρωση στους καθρέπτες, ενώ υπάρχει αναβαθμισμένο σύστημα διόρθωσης λωρίδας (Lane Keeping Assist) και ακόμα πιο ακριβές σύστημα Adaptive Cruise Control το οποίο ρυθμίζεται ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού.

Για πρώτη φορά στο Civic τοποθετείται επίσης σύστημα ενημέρωσης κυκλοφορίας (Traffic Jam Assist) στον αστικό ιστό. Όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο διατηρεί το αυτοκίνητο πάντα στη λωρίδα κυκλοφορίας του από τα 0 χλμ./ώρα μέχρι και τα 60 χλμ./ώρα, ξεκουράζοντας με αυτόν τον τρόπο τον οδηγό. Όταν τώρα η κίνηση αραιώσει το σύστημα απενεργοποιείται πάνω από τα 60 χλμ./ώρα και δίνει τη θέση του στο σύστημα διατήρησης της λωρίδας.

Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε, η Honda όχι μόνο έχει δημιουργήσει μια πρωτοποριακή σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης, αλλά έχει αναβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο όλων εκείνων των συστημάτων που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Εκεί όμως που πρέπει να σταθούμε περισσότερο είναι ότι όλα αυτά τα συστήματα λειτουργούν με τόσο μεγάλη ακρίβεια και ποιότητα που θα ξαφνιάσουν ακόμα και τον έμπειρο οδηγό. Η ιαπωνική αξιοπιστία και τεχνολογία στα καλύτερά της.

Βίντεο για την ασφάλεια του νέου Civic.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα μπορούμε να αγοράσουμε το Afeela των Honda και Sony;
Honda Civic: Τα σημεία που το σύστημα e:HEV ξεχωρίζει
Honda: Τα πλάνα για την ανάπτυξη στον τομέα υδρογόνου