Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε το «τρελό» Honda CR-V με τα 800 άλογα! (+video)

Ελλάδα 15:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε το «τρελό» Honda CR-V με τα 800 άλογα! (+video)

ΝΕΑ

Δείτε το «τρελό» Honda CR-V με τα 800 άλογα! (+video)

ΝΕΑ

Η Honda τολμά εκεί που οι άλλοι κάνουν πίσω. Και παρουσιάζει ένα αγωνιστικό SUV με 800 άλογα και απίστευτες επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Οι τύποι στην Honda ζουν και αναπνέουν για την βενζίνη και τις μηχανές. Και απόδειξη αυτού είναι το αυτοκίνητο που βλέπετε στις εικόνες και το video.

Πρόκειται για ένα one-off αγωνιστικό το οποίο βασίζεται σε ένα SUV. To πλήρες όνομά του είναι Honda CR-V Hybrid Racer και κατασκευάζεται από το Honda Performance Development.

Το αμάξωμα δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με το δικό σας CR-V, καθώς υπάρχουν πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα, μία τεράστια φτερούγα στο πίσω μέρος ενώ μεγάλο μέρος του αμαξώματος είναι κατασκευασμένο από carbon fiber.

Οι πίσω πόρτες δεν ανοίγουν αλλά ανασηκώνεται όλο το πίσω μέρος, καθώς εκεί μέσα βρίσκεται το “πνεύμα του κακού”. Ο λόγος για τον twin turbo V6 κινητήρα της Honda από τα IndyCar με το εξατάχυτο κιβώτιο της Xtrac.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για έναν 2,2 λίτρων κινητήρα που μπορεί να κινηθεί και με βιοκαύσιμα και βέβαια έχει και υβριδικό σύστημα.

Η ομάδα επιβεβαιώνει ότι η συνδυαστική ισχύς φθάνει κοντά στα 800 άλογα, αν και δεν υπάρχουν ακόμα ακριβή στοιχεία. Δεν έχει μπαταρίες αλλά έναν υπερπυκνωτή για την αποθήκευση της ενέργειας για το υβριδικό σύστημα.

Advertisement

Η Honda δημιούργησε το συγκεκριμένο όχημα ως ζωντανό εργαστήριο έρευνας και εξέλιξης νέων ιδεών γύρω από την σύγχρονη υβριδική τεχνολογία και πως ο εξηλεκτρισμός μπορεί να συνυπάρξει με τις επιδόσεις.

Για παράδειγμα μελετούν την δυνατότητα μείωσης του βάρους μέσω της χρήσης ενός σωληνωτού πλαισίου το οποίο προέρχεται από το αγωνιστικό NSX GT-3. Η ανάρτηση είναι αγωνιστική της Dallara ενώ τα φρένα είκαι και αυτά αγωνιστικά από την Brembo.

Advertisement

Τα αγωνιστικά ελαστικά είναι διαστάσεων 305/35 πίσω και 285/35 μπροστά, και φοριούνται σε ζάντες των 20 ιντσών διαμέτρου και πλάτους 10,5 ιντσών εμπρός και 11 ιντσών πίσω.

Προς το παρόν το απίστευτο αυτό CR-V αποτελεί ένα όχημα επίδειξης που θα κάνει διάφορες εμφανίσεις στους αγώνες IndyCar στην Αμερική. Το τι θα προκύψει και για τα δικά μας υβριδικά συστήματα, μόνο οι τρελαμένοι μηχανικοί της Honda είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Civic: Κορυφαία ευρυχωρία επιπέδου SUV
Honda Civic: Μέγιστη ασφάλεια με τεχνολογία αιχμής (+video)
Απίστευτο Honda CR-V Hybrid με 800 ίππους (+video)