Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda Civic: Εκλεπτυσμένος σχεδιασμός

Ελλάδα 11:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Civic: Εκλεπτυσμένος σχεδιασμός

ΝΕΑ

Honda Civic: Εκλεπτυσμένος σχεδιασμός

ΝΕΑ

Η Honda μελέτησε ιδιαίτερα την αεροδυναμική του νέου Civic χωρίς να κάνει συμβιβασμούς στον σχεδιασμό.

Advertisement
Advertisement

Όπως όλα τα Civic στη μακρά ιστορία του μοντέλου, έτσι και στην περίπτωση του νέου αυτοκινήτου της Honda ο σχεδιασμός ακολούθησε την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία. Οι απλές, αεροδυναμικές γραμμές ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν του Civic με την Honda να προσθέτει στο νέο μοντέλο πινελιές εκλεπτυσμένου φινιρίσματος που αναδεικνύουν ίχνη πολυτέλειας.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του σχεδιασμού είναι η πιο λεπτή γραμμή της οροφής με χαμηλότερο προφίλ που αυξάνει την επιφάνεια των παραθύρων και κατ’ επέκταση την ορατότητα των επιβατών. Παράλληλα, η μορφή του αυτοκινήτου αφήνει μια ξεκάθαρη σπορ αισθητική καθώς μοιάζει με κουπέ χάρη στην ήπια κλίση προς το πορτμπαγκάζ.

Advertisement
Advertisement

Κοιτάζοντας από το πλάι το αυτοκίνητο, το προφίλ του είναι σύγχρονο και απέριττο με την Honda να έχει εφαρμόσει νέα τεχνολογίας συγκόλλησης με λέιζερ στην οροφή. Με αυτόν τον τρόπο έχει επιτευχθεί η μικρότερη απόσταση της οροφής με τα πλευρικά πάνελ που δίνουν μια συμπαγή εμφάνιση στο Civic. Σημαντικό ρόλο στον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό παίζουν και τα νέα φωτιστικά σώματα χαρίζοντας δυναμισμό και ομαλή ροή, ενώ παράλληλα προσθέτει πόντους στην τεχνολογική υπεροχή του Civic.

Το κορυφαίο sedan της Honda, εκτός από τον χαρακτηριστικό του σχεδιασμό, είναι παράλληλα πολύ αποτελεσματικό και στο αεροδυναμικό κομμάτι. Η Honda μελέτησε πολύ τη μορφή του νέου Civic προκειμένου στη νέα εξηλεκτρισμένη του έκδοση e:HEV να είναι αεροδυναμικά άρτια προκειμένου να εκμεταλλευτεί κάθε στοιχείο της φύσης προς όφελος της οικονομίας και της αποτελεσματικότητας. Παράλληλα, οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα αθόρυβο και κομψό αυτοκίνητο καθώς η ροή του αέρα δεν επηρεάζει την καμπίνα και την συμπεριφορά του αυτοκινήτου με ενοχλητικούς στροβιλισμούς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο Honda CR-V Hybrid με 800 ίππους (+video)
Το νέο Honda Civic είναι πιο ελκυστικό από ποτέ (+video)
Red Bull: Το… Σινικό τείχος μεταξύ εκείνης και της Honda

Advertisement