Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hispano Suiza Carmen με 1.019 PS!

Ελλάδα 15:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hispano Suiza Carmen με 1.019 PS!

ΝΕΑ

Hispano Suiza Carmen με 1.019 PS!

ΝΕΑ

Η Hispano Suiza Cars παρουσίασε το νέο μοντέλο της, την εντυπωσιακή Carmen, πριν μάλιστα από το επίσημο ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

Δεν πρέπει να συγχέεται με την Maguari HS1 GTC της Hispano Suiza Automobile, η οποία είναι μια άλλη εταιρεία με το ίδιο όνομα που επίσης θα βρίσκεται στη Γενεύη. Η Carmen είναι ένα ηλεκτρικό grand tourer που συνδυάζει τις “επιδόσεις ενός hyper car με έξοχη πολυτέλεια, επιμελή χειροτεχνία και σχολαστική προσοχή”.

Η τελευταία εικόνα teaser δεν είναι πολύ αποκαλυπτική, αλλά η εταιρεία λέει ότι το μοντέλο επηρεάζεται έντονα από το Hispano Suiza H6C Dubonnet Xenia του 1938 που ανατέθηκε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο στον πιλότο André Dubonnet. Δεδομένου του ιστορικού στον τομέα της αεροπορίας, ο Dubonnet ενδιαφέρθηκε για την αεροδυναμική και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στο στυλ του αυτοκινήτου του. Η ίδια έμπνευση φωλιάζει και στην Carmen, καθώς η Hispano Suiza λέει ότι το όχημα θα έχει ένα “αεροδυναμικό προφίλ σαν δάκρυ” που έχει εκσυγχρονιστεί για τις απαιτήσεις του 2020. Ενώ κυκλοφόρησε μόνο μία νέα φωτογραφία, η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι η Carmen θα έχει επίσης τραπεζοειδή μάσκα χρωμίου, κυκλικούς προβολείς και ένα “πλωτό” μπροστινό σπόιλερ. Αναμένουμε επίσης συντελεστή οπισθέλκουσας 0,32.

Advertisement
Advertisement

Μόλις ανοίξουν οι πόρτες ψαλιδιού, οι οδηγοί θα βρουν ένα πολυτελές εσωτερικό που αποτίει φόρο τιμής στα κλασικά μοντέλα της Hispano Suiza. Η εταιρεία λέει ότι οι ρετρό πινελιές περιλαμβάνουν ένα αναλογικό ρολόι και ξύλινες λεπτομέρειες. Θα υπάρχει επίσης ειδικό αλουμίνιο και τριγωνικός επιλογέας ταχυτήτων που αναφέρεται ως “art deco” και χρησιμοποιείται σε ορισμένα κλασσικά μοντέλα. Εντός υπάρχουν επίσης δύο σύνθετα καθίσματα από ανθρακονήματα και δέρμα Alcantara. Άλλες σύγχρονες πινελιές αποκαλύπτουν φωτισμό LED, ασύρματο φορτιστή smartphone και συστήματος πληροφοριών ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 10,1 ιντσών με Android Auto και Apple CarPlay.

Η Carmen διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες και ο καθένας από αυτούς αναλαμβάνει να τροφοδοτήσει τους δυο πίσω τροχούς ξεχωριστά. Η συνδυασμένη απόδοση είναι 1.019 PS. Αυτό επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από 0-100 km/h σε λιγότερο από 3 sec προτού φτάσει στην ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα των 250 km/h. Η ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από μια μπαταρία 80 kWh, αλλά από την στιγμή που αρχίσει η παραγωγή, το αυτοκίνητο θα μπορούσε να προσφέρει χωρητικότητα μέχρι 105 kWh. Σε αυτή την περίπτωση, η αυτονομία θα ξεπερνά τα 400 km με μία μόνο φόρτιση. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, η Carmen είναι αρκετά ελαφριά, καθώς χρησιμοποιεί ένα μονοκοκ σκελετό από ανθρακονήματα που ζυγίζει μόνο 195 kg. Αυτό βοηθά το αυτοκίνητο να ζυγίζει 1.690 kg.

Η παραγωγή θα περιοριστεί στις 19 μονάδες και η τιμή θα ξεκινά από τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία δέχεται ήδη παραγγελίες, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για τον Ιούνιο του 2020.

Advertisement