Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Renault θα προβάλει στη Γενεύη και τη μικροκινητικότητα

Ελλάδα 9:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Renault θα προβάλει στη Γενεύη και τη μικροκινητικότητα

ΝΕΑ

Η Renault θα προβάλει στη Γενεύη και τη μικροκινητικότητα

ΝΕΑ

Το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό μίνι της Renault αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Μαζί του, θα έχει πολλούς «συνοδούς».

Advertisement
Advertisement

Η μεγάλη στιγμή της Renault στην μεγαλύτερη Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη θα είναι χωρίς αμφιβολία η εμφάνιση του Renault 5 E-Tech electric. Αρκετές δεκαετίες μετά την τελευταία του εμφάνιση στην παγκόσμια αγορά, το μοντέλο επανέρχεται, αλλά δε θα είναι μόνο του.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, η Renault θα φέρει στη Γενεύη μερικές πολύ ιδιαίτερες προτάσεις μικροκινητικότητας που θα συμπληρώνουν το 5 E-Tech, καθώς θα έχουν και το χαρακτηριστικό χρώμα του.

Κάθε ένα θα εκπροσωπεί ένα διαφορετικό στοιχείο της φύσης: Γη, νερό, αέρας και χιόνι. Επομένως, μιλάμε για ένα ιστιοπλοϊκό, ένα τζετ σκι, ένα snow mobile, ένα ποδήλατο και ένα υδροπτέρυγο.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας με το ιστιοπλοϊκό, είναι κατασκευασμένο σε συνεργασία με την Reverso. Ζυγίζει 17 κιλά και υπό ιδανικές συνθήκες μπορεί να κινηθεί στο νερό με 45 χλμ./ώρα.

Για χρήση στο νερό είναι φτιαγμένο και το τζετ σκι, ένα δημιούργημα μεταξύ Renault και Searacer. Υποτίθεται πως είναι το πρώτο ηλεκτρικό τζετ σκι, αλλά δεν γνωρίζουμε ακριβώς την ιπποδύναμή του.

Advertisement

Θεωρητικά, είναι ανυπέρβλητο όσον αφορά στην τελική του, διότι θα μπορεί να αγγίζει τα 77 χλμ./ώρα. Η μπαταρία του αναμένεται να του επιτρέπει να λειτουργεί για δύο ολόκληρες ώρες.

Advertisement

Στο πλαίσιο της ηλεκτροκίνησης, η Renault φέρνει και ένα χιονοσκούτερ, επίσης ηλεκτρικό. Το ονομάζει Moonbike και έχει ερπύστρια πίσω και πέδιλο μπροστά.

Για τον ηλεκτροκινητήρα του δεν υπάρχουν στοιχεία αλλά από την άλλη γνωρίζουμε πως η τελική του θα είναι περίπου 40 χλμ./ώρα, ενώ η μπαταρία θα του επιτρέπει να κινείται για τρεις ώρες.

Advertisement

Το ηλεκτρικό υδροπτέρυγο της Renault έχει σχεδιαστεί από την Etienne Monbereau και όσο περίεργο και αν ακούγεται χρειάστηκε πέντε χρόνια για να κατασκευαστεί.

Είναι επίσης ηλεκτρικό και η μπαταρία εξασφαλίζει στον χρήστη 90 λεπτά αυτονομίας, την ώρα που η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 35 χλμ./ώρα.

Το τελευταίο όχημα μικροκινητικότητας που θα παρουσιάσει η Renault στη Γενεύη δίπλα στο Renault 5 E-Tech είναι το Evol BMX. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, πιο συμβατικό από άλλα που έχουμε δει, αλλά και αυτό χρειάστηκε πολλούς εξειδικευμένους ανθρώπους για να έρθει εις πέρας.

Ζυγίζει 13 κιλά και έχει έναν ηλεκτροκινητήρα των 500 W. Η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 45 χλμ./ώρα, ενώ η μπαταρία του αναμένεται να εξασφαλίζει 40 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα, θα βρίσκονται στο περίπτερο της Renault στην πολυαναμενόμενη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στη Γενεύη το νέο Renault 5 E-tech electric
Τα νέα μοντέλα που θα δούμε στη Γενεύη!
VW, Renault, Stellantis: Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε!