Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H ξεχωριστή Bentley Continental «Le Mans Collection»

Ελλάδα 22:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H ξεχωριστή Bentley Continental «Le Mans Collection»

ΝΕΑ

H ξεχωριστή Bentley Continental «Le Mans Collection»

ΝΕΑ

Bentley και Le Mans είναι δύο έννοιες που ταυτίζονται μοναδικά τόσο στην ιστορία του θρυλικού αγώνα αντοχής όσο και της βρετανικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Για να τιμήσουν αυτή τη συνύπαρξη, τα στελέχη της Bentley αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ειδική έκδοση της Continental την οποία ονόμασαν «Le Mans Collection».

Με αυτή, θέλησαν να τιμήσουν τα 20 χρόνια από τη νίκη της στις «24 Ώρες του Le Mans», το 2003, με το πρωτότυπο Speed 8, όπως και τη συμπλήρωση ενός αιώνα διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα (πρωτοδιοργανώθηκε το 1923).

Η έκδοση «Le Mans Collection» θα είναι διαθέσιμη τόσο στην Continental GT όσο και στην Continental GTC και θα κατασκευαστεί μόλις σε 48 αριθμημένες μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, το αμάξωμα θα είναι βαμμένο στο ίδιο πρασινωπό χρώμα «Verdant» το οποίο διέθετε η Bentley Speed 8 που κέρδισε το 2003, ενώ μια λευκή γραμμή διατρέχει το καπό και την οροφή («Moonbeam»).

Επίσης, υπάρχουν μαύρου χρώματος τροχοί 22 ιντσών και κεραμικοί δίσκοι με κόκκινο κάλυμμα στις δαγκάνες τού συστήματος πέδησης.

Advertisement

Στη χαρακτηριστική μάσκα των Continental GT και Continental GTC θα υπάρχει ο αριθμός επτά, επίσης σε λευκό χρώμα, ενώ κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο εξάλιτρος διάταξης W12 υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας που αποδίδει 659 ίππους και μέγιστη ροπή 900 Nm.

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη έκδοση, ο κινητήρας διαθέτει ένα στοιχείο από τον αντίστοιχο του πρωτότυπου Speed 8 που ήταν ένας τετράλιτρος V8. Μετά το τέλος του αγώνα τού 2003, οι άνθρωποι της ομάδας τον αφαίρεσαν από το όχημα, τον συντήρησαν και τον διατήρησαν στον χρόνο.

Advertisement

Από αυτόν, πήραν μια σειρά 24 βαλβίδων και αφού δημιούργησαν πιστά αντίγραφά τους, τα τοποθέτησαν στον W12 των συγκεκριμένων Continental GT και Continental GTC «Le Mans Collection». Έτσι, αυτές έχουν ένα στοιχείο από το νικηφόρο πρωτότυπο.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν στοιχεία που παραπέμπουν στο αγωνιστικό, όπως τα εμπρός καθίσματα «Dynamica». Η καμπίνα είναι επενδυμένη με δέρμα, στο ταμπλό υπάρχει επένδυση από μαύρη επιφάνεια «piano black» και ανθρακονήματα, όπως και χρωμιωμένα στοιχεία.

Τέλος, το αναλογικό ρολόι που υπάρχει στην κονσόλα έχει 24ωρη βαθμονόμηση, αντί της 12ωρης που υπάρχει στο μοντέλο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Bentley «τελειώνει» τον εμβληματικό W12
Bentley Motors: Τι είναι το πρόγραμμα «Extraordinary Women»;
Γιατί επιστρέφουν τα αγαλματάκια στα αυτοκίνητα;