Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί επιστρέφουν τα αγαλματάκια στα αυτοκίνητα;

Ελλάδα 14:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί επιστρέφουν τα αγαλματάκια στα αυτοκίνητα;

ΝΕΑ

Γιατί επιστρέφουν τα αγαλματάκια στα αυτοκίνητα;

ΝΕΑ

Οι ιστορικοί κατασκευαστές κύρους ξεχωρίζουν από ένα πράγμα. Το μικρό αγαλματάκι που υπάρχει στο καπό των αυτοκινήτων τους.

Advertisement
Advertisement

Σε παλαιότερες εποχές, και μιλάμε για αρκετά παλιά πλέον, πριν σχεδόν έναν αιώνα, τα διακοσμητικά στα καπό των αυτοκινήτων ήταν ένδειξη χλιδής και στιλ.

Στην θέση που παλαιότερα ήταν τοποθετημένοι οι πρωτόγονοι μηχανισμοί για την ένδειξη της θερμοκρασίας του ψυγείου, οι κατασκευαστές στην δεκαετία του 30 είχαν αρχίσει να τοποθετούν ο καθένας το δικό του αγαλματάκι-έμβλημα.

Η “θεά” της Cadillac ήταν μία από αυτές. Και στόλισε το εμπρός μέρος των αυτοκινήτων της εταιρίας από το 1933 έως το 1956.

Advertisement
Advertisement

Αυτά τα αγαλματάκια άρχισαν να εκλείπουν από όλες σχεδόν τις εταιρίες για λόγους ασφαλείας. Και επανήλθαν σχετικά πρόσφατα σε μάρκες όπως οι Rolls Royce και η Bentley με ειδικούς μηχανισμούς ώστε να αποσύρονται σε ενδεχόμενο σύγκρουσης και να μην προκαλούν τραυματισμούς.

Στην Cadillac αποφάσισαν να επιστρέψουν στις παλιές ωραίες ημέρες. Και μάλιστα με ένα εντελώς αναπάντεχο τρόπο. Σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, την ναυρχίδα της εταιρίας Celestiq.

Advertisement

To εντελώς νέο ηλεκτρικό μοντέλο μπαίνει στην αγορά σηματοδοτώντας την επιστροφή της Goddess πάνω σε αυτοκίνητο της εταιρίας, θέλοντας να δείξει την συνέχεια της Cadillac από το παρελθόν προς το μέλλον της ηλεκτροκίνησης.

Η νέα “θεά” της Cadillac σχεδιάστηκε από τον Richart Wiquist με αναφορές στην κλασική εκδοχή του εμβλήματος. Είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο στο χέρι και δημιουργεί μία αίσθηση φτερών με το φόρεμα που ανεμίζει προς τα πίσω.

Advertisement

Η Cadillac πάντως αποφάσισε να μην την τοποθετήσει στο καπό, αλλά να την ενσωματώσει σε διάφορα σημεία του αμαξώματος και μέσα στο σαλόνι, στο χειριστήριο του infotainment. Μία φωτεινή απεικόνιση υπάρχει επίσης όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται στην διαδικασία της φόρτισης.

Με την Celestiq η Cadillac ξεκινά τη νέα εποχή της, στην οποία θέλει να φέρει κάτι από την δόξα και την πολυτέλεια του παρελθόντος στα ηλεκτρικά μοντέλα. Καλή η ηλεκτροκίνηση, αλλά της λείπει το “συναίσθημα” και η παράδοση.

Advertisement

Και κάποιες τέτοιες μικρές κινήσεις κάνουν ό,τι χρειάζεται για να ξυπνήσουν μνήμες σε μία εποχή που δείχνει κάπως αποστειρωμένη και αναζητά εναγωνίως τους δικούς της μύθους στο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ιστορία της Bentley σε ένα δωμάτιο
Επίσημο: Αυτή είναι η ηλεκτρική Rolls Royce Spectre
Επίσημο: Αυτή είναι η ηλεκτρική Cadillac Celestiq (+video)