Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H Toyota φτιάχνει «μπουκάλες» υδρογόνου

Ελλάδα 8:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Toyota φτιάχνει «μπουκάλες» υδρογόνου

Mobility

H Toyota φτιάχνει «μπουκάλες» υδρογόνου

Mobility

Η ιαπωνική εταιρεία έχει επενδύσει στο υδρογόνο και προσπαθεί να κάνει τη χρήση του πιο πρακτική.

Advertisement
Advertisement

Το υδρογόνο ως καύσιμο δεν είναι εύκολο στη διαχείρισή του και αυτός είναι ένας λόγος που φρενάρει την εξάπλωση των ενεργειακών κυψελών που για την κίνηση των αυτοκινήτων.

Μια από τις λύσεις τις οποίες εξετάζει η Toyota -προηγήθηκε εδώ η Namx με το HUV της- είναι αυτή της «μπουκάλας» υδρογόνου. Πρόκειται για μια ειδικής κατασκευής κυλινδρική φιάλη με διάμετρο 18 εκατοστών και μήκος 40 εκατοστών στην οποία θα μπορεί να αποθηκευτεί υδρογόνο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια ως καύσιμο.

Το βάρος της κάθε μπουκάλας θα είναι περίπου 5 κιλά, ενώ εκτός από τα αυτοκίνητα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε δίκυκλα, drone, συσκευές θέρμανσης και γεννήτριες.

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη της συγκεκριμένης μεθόδους αποθήκευσης, που θα καταστήσει δυνατό τον ανεφοδιασμό με υδρογόνο και εκτός των ειδικών πρατηρίων, γίνεται με τη συνεργασία της Toyota με τη Woven Planet και την ENEOS. H πρώτη είναι μια θυγατρική της πρώτης η οποία θα κατασκευάσει μια πόλη που ονομάζεται Woven City, η οποία θα διαθέτει και πρατήριο υδρογόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τί ακριβώς είναι η Toyota GR Corolla Morizo;
Δοκιμή: Toyota Aygo X
Toyota: Επένδυση- μαμούθ για νέες τεχνολογίες ασφαλείας (+video)

Advertisement