Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Επένδυση- μαμούθ για νέες τεχνολογίες ασφαλείας (+video)

Ελλάδα 3:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Επένδυση- μαμούθ για νέες τεχνολογίες ασφαλείας (+video)

ΝΕΑ

Toyota: Επένδυση- μαμούθ για νέες τεχνολογίες ασφαλείας (+video)

ΝΕΑ

Η Toyota ανακοίνωσε μια νέα μεγάλη επένδυση σε βάθος 5ετίας, που έχει στόχο την εξέλιξη των συστημάτων ασφαλείας στα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Με 9 νέα project ασχολείται το CSRC Ερευνητικό Κέντρο Ασφάλειας της Toyota, που έχουν ως στόχο τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας στις μετακινήσεις.

Η Toyota δημιούργησε το CSRC Ερευνητικό Κέντρο Ασφάλειας εν έτη 2011 με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας μέσω έρευνας και συνεργασίας, καθώς καμία αυτοκινητοβιομηχανία δεν μπορεί να εξαλείψει από μόνη της τα θανατηφόρα τροχαία. Από την ίδρυσή του, το CSRC έχει ολοκληρώσει 85 ερευνητικά project σε συνεργασία με περισσότερα από 30 διαφορετικά ιδρύματα, ενώ έχει δημοσιεύσει και περισσότερες από 260 ερευνητικές εργασίες.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πως οι έρευνες που διεξάγονται εκεί, δεν μένουν μόνο «στη θεωρία», με τα αποτελέσματά τους σε πολλές περιπτώσεις να βρίσκουν το δρόμο της παραγωγής στα μοντέλα της Toyota και της Lexus. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα, είναι το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης οδηγού Toyota Safety Sense, το οποίο κυκλοφόρησε το 2015 και περιελάμβανε το σύστημα προειδοποίησης και προετοιμασίας για κάποια σύγκρουση, καθώς και εκείνο της προειδοποίησης για την ακούσια αναχώρηση από τη λωρίδα κυκλοφορίας.

Από το 2015 έως σήμερα, το σύστημα έχει βελτιωθεί με νέες προεκτάσεις στις λειτουργίες του, όπως είναι η υποβοήθηση εντοπισμού λωρίδας και η ανάγνωση των σημάτων κυκλοφορίας, τα οποία αναπαράγονται στον πίνακα οργάνων των αυτοκινήτων που είναι εφοδιασμένα με το Toyota Safety Sense. Η εξέλιξη που επιδιώκεται από την Toyota για το μέλλον, έχει να κάνει με την προηγμένη τεχνολογία που θα πρέπει να υποστηρίζει τον οδηγό και την ασφάλεια των μετακινήσεων για πολλά χρόνια, με δεδομένο και το ότι τα αυτοκίνητα της «μένουν» στους ιδιοκτήτες τους για δέκα ή και περισσότερα χρόνια.

Advertisement

Η συνέχεια της εξέλιξης των συστημάτων που αφορούν στην ασφάλεια των μετακινήσεων, βρίσκει την Toyota να ανακοινώνει εννέα νέα project που θα υποστηριχθούν οικονομικά σε βάθος πενταετίας με ένα ποσό της τάξης των 28,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μεταξύ αυτών είναι και μια μελέτη του Πανεπιστημίου Amherst της Μασαχουσέτης, η οποία έχει να κάνει με την διερεύνηση της «εκπαίδευσης παραπληροφορημένων χρηστών σχετικά με τεχνολογίες ασφάλειας». Η αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεργαστεί επίσης με το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας για τη διερεύνηση των κινδύνων και των λύσεων της παιδικής θερμοπληξίας από οχήματα.

Advertisement

Αυτός ο τομέας, έχει γνωρίσει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες τα τελευταία χρόνια, με πολλές από αυτές να έχουν εισαγάγει υπενθυμίσεις για τα πίσω καθίσματα προκειμένου να αποτραπεί η κατά λάθος παραμονή παιδιών μέσα στο όχημα κατά τη διάρκεια κάποιων ημερών με ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος. Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, η Toyota θα διερευνήσει τι κάνουν οι οδηγοί όταν χρησιμοποιούν ένα σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2 και πώς τα συστήματα παρακολούθησης οδηγών επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους.

Advertisement

Η ανάγκη της συγκεκριμένης έρευνας, προκύπτει από το γεγονός πως ενώ οι οδηγοί θα έπρεπε να ασχολούνται ενεργά, υπάρχουν πολλά δεδομένα που υποδηλώνουν ότι οι οδηγοί δεν δίνουν την προσοχή που θα έπρεπε. Στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, θα διερευνηθεί το πώς πρέπει να εκπαιδεύονται οι πελάτες σχετικά με τις αλλαγές στην τεχνολογία ασφάλειας που πραγματοποιούνται με ενημερώσεις OTA (Over The Air).

Άλλες έρευνες θα εξετάζουν ατυχήματα σε διασταυρώσεις και πιθανό όφελος από την αλληλεπίδραση μεταξύ οχημάτων, ποδηλατιστών και χρηστών ηλεκτρικών πατινιών. Ο χρόνος που χρειάζεται για την ολοκλήρωση της κάθε μιας από τις παραπάνω έρευνες που θα «τρέχουν» παράλληλα, είναι σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Toyota κοντά στους 18 μήνες. Αυτό σημαίνει πως από την έναρξη της έρευνας έως την πιθανή εφαρμογή κάποιου νέου συστήματος ασφαλείας σε κάποιο μοντέλο, μεσολαβεί χρονικό διάστημα από 5 έως και 10 χρόνια- ιδιαίτερα αν το νέο αυτό σύστημα προϋποθέτει τον εφοδιασμό του αυτοκινήτου με κάποιο εξειδικευμένο hardware.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Toyota GR Supra με χειροκίνητο κιβώτιο
Δοκιμή: Toyota Yaris Cross 1.5 Hybrid
Διπλό χτύπημα… τροχών σε Toyota Camry (+video)