Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

H Toyota ετοιμάζεται για το ράλι Dakar του 2022

Ελλάδα 11:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Toyota ετοιμάζεται για το ράλι Dakar του 2022

ΑΓΩΝΕΣ

H Toyota ετοιμάζεται για το ράλι Dakar του 2022

ΑΓΩΝΕΣ

Η Toyota αποκάλυψε το νέο GR DKR Hilux T1+ με το οποίο θα πάρει μέρος στο Ράλι Dakar του επόμενου έτους που ξεκινά στις 2 Ιανουαρίου.

Advertisement
Advertisement

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο ονομάζεται GR DKR Hilux T1+ και αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε περιβάλλον αντίστοιχο με αυτό που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στον αγώνα.

Το GR DKR Hilux T1+ είναι εναρμονισμένο με τους νέους αγωνιστικούς κανονισμούς που θα ισχύσουν από το νέο έτος στο διάσημο αγώνα αντοχής στην έρημο. Βασική διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο, είναι η τοποθέτηση ενός νέου βενζινοκινητήρα V6 3,5 λίτρων που προέκυψε από το νέο Toyota Land Cruiser. Στην έκδοσης παραγωγής ο κινητήρας αυτός αποδίδει 409 ίππους και 650 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό, η Τoyota θα αυθήσει σημαντικά τα στοιχεία της απόδοσης για την αγωνιστική του χρήση. Στο πλαίσιο των αναβαθμίσεων που γίνονται σύμφωνα με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς είναι η τοποθέτηση μεγαλύτερων ελαστικών 37 ιντσών (έναντι 32 ιντσών που χρησιμοποιήθηκαν φέτος). Το νέο αυτοκίνητο διαθέτει επίσης διαδρομή ανάρτησης 350 χιλιοστά (+70 χιλ. σε σχέση με φέτος).

Η Toyota θα παρουσιάσει τέσσερα GR DKR Hilux T1+ στο Ράλι Dakar του επόμενου έτους με ζευγάρια οδηγών- πλοηγών τους Nasser Al-Attiyah και Mathieu Baumel, Giniel de Villiers και Dennis Murphy, Henk Lategan και Brett Cummings, καθώς και τους Shameer Variawa και Danie Stassen.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota RAV4: Υβριδική τεχνολογία για τον «Βασιλιά» της κατηγορίας
Tο νέο Toyota Hilux θα έχει αέρα Land Cruiser
H Wald προτείνει την πιο ακραία εμφάνιση για Supra

Advertisement

 

 

 

Advertisement