Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H σπάνια Mercedes 190E EVO II με τον κινητήρα Cosworth

Ελλάδα 8:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H σπάνια Mercedes 190E EVO II με τον κινητήρα Cosworth

ΝΕΑ

H σπάνια Mercedes 190E EVO II με τον κινητήρα Cosworth

ΝΕΑ

Μία γνήσια μέχρι τελευταίας βίδας Mercedes-Benz 190E EvoII βγαίνει σε δημοπρασία.

Advertisement
Advertisement

Πίσω στη μακρινή δεκαετία του 1990 υπήρξε μια έξαρση της κατηγορίας των sport touring αυτοκινήτων. Ιδιαίτερα τα ευρωπαϊκά εργοστάσια είχαν βαλθεί να κατακτήσουν την κορυφή με την BMW τότε να παρουσιάζει την M3 SE, την Opel να παρουσιάζει το Calibra και την Volvo το 850.

Η Mercedes-Benz δεν μπορούσε φυσικά να αφήσει τον ανταγωνισμό να αλωνίζει και αποφάσισε να δημιουργήσει την 190E 2.5-19 Evolution. Το θρυλικό αυτό μοντέλο έγινε ακόμα πιο ισχυρό με την έκδοση EvoII η οποία βγήκε σε περιορισμένο αριθμό με πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Μία από τις 502 EvoII εμφανίστηκε πρόσφατα σε δημοπρασία από το Bring A Trailer και μάλιστα 100% γνήσια. Το αυτοκίνητο έχει όλες τις αυθεντικές αεροδυναμικές αναβαθμίσεις της Mercedes με ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα, μεγάλο διαχύτη στο εμπρός μέρος με διογκωμένο προφυλακτήρα, γνήσιες ζάντες 17 ιντσών και χρωματισμό σε Blue Black Metallic.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό της 190E EvoII βρίσκεται ο τετρακύλινδρος κινητήρας 2.5 λίτρων σχεδιασμένος και κατασκευασμένος από την Cosworth. Το σύνολο χρησιμοποιεί εξαρτήματα της AMG όπως σώματα τροφοδοσίας, εισαγωγές αέρα, εκκεντροφόρους και ECU, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 5τάχυτο μηχανικό της Getrag. Η απόδοσή του είναι 232 ίπποι και η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Advertisement

Μερικά ακόμα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είναι οι αυτόματα ρυθμιζόμενες καθ’ ύψος αναρτήσεις, τα μεγάλα φρένα με ABS και τα δερμάτινα καθίσματα που μάλιστα ήταν θερμαινόμενα. Η μοναδική αυτή Mercedes-Benz 190E 2.5-16 EvoII βρίσκεται σε διαδικασία δημοπρασίας με 116.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ της.

Δείτε την 190E Evolution II

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η Mercedes-AMG C 63 S E Performance;
Τι περιμένουμε από τη νέα Mercedes CLA
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG GT Coupe (+video)