Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H ρετρό έκδοση του Baojun Yep

Ελλάδα 17:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H ρετρό έκδοση του Baojun Yep

ΝΕΑ

H ρετρό έκδοση του Baojun Yep

ΝΕΑ

Με την ηλεκτροκίνηση και τη δυνατότητα των Κινέζων να παράγουν ό,τι ιδέα έχουν για την αυτοκίνηση, θα δούμε πολλά «σενάρια». Το Baojun Yep είναι ένα από αυτά.

Advertisement
Advertisement

Οι απαραίτητες συστάσεις, πρωτίστως. Η Baojun ιδρύθηκε το 2010 ως μια θυγατρική εταιρεία του Ομίλου SAIC-GM-Wuling Automobile («SGMW»), τον οποίο συνέστησαν οι General Motors και SAIC Motor

Αυτή θα κατασκεύαζε οχήματα για την κινεζική αγορά τα οποία θα ήταν προσιτά. Στις ημέρες μας, ένα από τα νέα μοντέλα της είναι το Yep, ένα μικρών διαστάσεων αυτοκίνητο το οποίο παραπέμπει σε εκτός δρόμου όχημα.

Το αμάξωμά του θυμίζει το αντίστοιχο του Suzuki Jimny αλλά το κινεζικό μοντέλο είναι μικρότερο σε διαστάσεις, συγκριτικά. Σύμφωνα με την Baojun, το μήκος του είναι 3.381 χλστμ., το πλάτος του 1.685 χλστμ. και το ύψος του φτάνει τα 1.721 χλστμ.

Advertisement
Advertisement

Το Yep είναι ηλεκτροκίνητο και διαθέτει μόνο έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και κινεί τους εκεί τροχούς. Η μέγιστη ισχύ του είναι 68 ίπποι και η μέγιστη ροπή του 103 Nm.

Οι μπαταρίες του είναι τύπου φωσφορικού σιδήρου λιθίου και δίνουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία 303 χλμ. (κατά το κινεζικό πρότυπο).

Advertisement

Η Baojun, δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται ότι το νέο μοντέλο θα διατίθεται και με στοιχεία εξοπλισμού τα οποία του προσδίδουν μια ρετρό εμφάνιση. Για παράδειγμα, η σχάρα οροφής, τα ελαστικά με λευκό χρώμα στα πλαϊνά τους και το ενιαίο καπάκι που καλύπτει τους τροχούς.

Advertisement

Ένα χαρακτηριστικό στοιχεί του αυτοκινήτου είναι ότι στο πίσω μέρος του -και μεταξύ των εκεί φώτων- υπάρχει οθόνη στην οποία προβάλλονται μηνύματα προς τους επερχόμενους οδηγούς τα οποία αφορούν στην κίνηση.

Ως ιδέα, αυτή έχει επιδειχτεί μόνο σε πρωτότυπα οχήματα αλλά αυτή τη φορά εφαρμόζεται σε αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής. Τέλος, η Baojun έχει ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει επίσημα και την pickup εκδοχή τού Yep στις 25 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έξυπνο: Βάλτε ένα smartwatch στο πορτμπαγκάζ σας (+video)
Το μινι SUV της Baojun στοχεύει το Jimny (+video)
Αποκάλυψη για το Baojun RS-5, πρώτες φωτογραφίες

Advertisement