Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έξυπνο: Βάλτε ένα smartwatch στο πορτμπαγκάζ σας (+video)

Ελλάδα 7:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έξυπνο: Βάλτε ένα smartwatch στο πορτμπαγκάζ σας (+video)

ΝΕΑ

Έξυπνο: Βάλτε ένα smartwatch στο πορτμπαγκάζ σας (+video)

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι τρέχουν με πολύ γοργά βήματα στα ηλεκτρικά τους. Και παρουσιάζουν και πολύ έξυπνες ιδέες για τα πιο νεανικά κοινά.

Advertisement
Advertisement

Είναι γεγονός πια ότι οι Κινέζοι κατασκευαστές είναι η κυρίαρχη δύναμη στα ηλεκτρικά σε όλο τον πλανήτη. Με μία τεράστια εγχώρια αγορά αλλά και με τεχνογνωσία που τους φέρνει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, οι βιομηχανίες της Κίνας τρέχουν με ασύλληπτους ρυθμούς.

Μία ακόμα ένδειξη για το πόσο έχουν προχωρήσει και με πόσο «φρέσκο» μάτι βλέπουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είναι το μικρό μοντέλο που σας παρουσιάζουμε εδώ.

Ονομάζεται Baojun Yep και αποτελεί προϊόν της συνεργασίας της GM με τις κινέζικες εταιρίες SAIC και Wulling.

Advertisement
Advertisement

Είναι το πρώτο μοντέλο αυτής της συνεργασίας και πρόκειται για ένα μικρό αστικό SUV με αρκετά χαριτωμένο σχέδιο και μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδιαιτερότητα.

Η ιδιαιτερότητα αυτή εντοπίζεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Εκεί έχει ενσωματωθεί με πολύ όμορφο τρόπο μία μεγάλη οθόνη η οποία προσομοιάζει με ένα smartwatch της Apple.

Η οθόνη αυτή, πέρα από το να δείχνει την ώρα, χρησιμεύει κυρίως στο να μπορεί ο οδηγός και οι επιβάτες να επικοινωνούν με τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Advertisement

Μπορούν δηλαδή μέσα από αυτή την οθόνη να φανερώνουν την διάθεσή τους μέσω των διάφορων emojis, να αναγράφουν μηνύματα στους πίσω οδηγούς, να παίζουν παιχνίδια όταν είναι σε στάση και πολλά άλλα.

Advertisement

Όλα αυτά γίνονται για να προσελκύσουν ένα κατ’ εξοχήν νεανικό κοινό, το οποίο μπορεί να μην ενδιαφέρεται για το ίδιο το αυτοκίνητο, δίνει όμως μεγάλη σημασία σε τέτοιου είδους gadgets.

Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσο θα κοστίζει αυτό το «ρολόι» το οποίο ανήκει στον έξτρα εξοπλισμό του αυτοκινήτου. Ούτε βέβαια θέλουμε να σκεφτούμε πόσο θα χρειαστεί να πληρώσει ο ιδιοκτήτης του σε περίπτωση που τρακάρει στο πίσω μέρος.

Από τις υπόλοιπες «λεπτομέρειες» του αυτοκινήτου, γνωρίζουμε ότι το μήκος του είναι 3,381 μέτρα, έχει κινητήρα 68 ίππους και 140 Νm ροπής, τελική ταχύτητα 100 χλμ/ώρα και αυτονομία 303 χιλιομέτρων. Η τιμή του στην Κίνα είναι λίγο κάτω από τα 14.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla: Στα κάγκελα πάλι οι εργαζόμενοι στην Κίνα
H Ευρώπη στηρίζει την… Κίνα στις πωλήσεις
Από την Κίνα το πιο αεροδυναμικό ηλεκτρικό (+video)