Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H πρώτη ηλεκτρική Bentley θα διαδεχθεί τη Mulsanne

Ελλάδα 17:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H πρώτη ηλεκτρική Bentley θα διαδεχθεί τη Mulsanne

ΝΕΑ

H πρώτη ηλεκτρική Bentley θα διαδεχθεί τη Mulsanne

ΝΕΑ

Ο σημαιοφόρος της Bentley στην εποχή της ηλεκτροκίνησης θα έχει ριζοσπαστική εμφάνιση και η τιμή του θα κυμαίνεται στα ανώτερα επίπεδα. Εκεί που μέχρι πρότινος δέσποζε η Mulsanne.

Advertisement
Advertisement

Σε ένα πλήρως ηλεκτρικό brand θα έχει μετατραπεί η Bentley ως το 2030, με τους διοικούντες της να έχουν στην ατζέντα τους πέντε μηδενικών ρύπων υπερπολυτελή μοντέλα.

Το ντεμπούτο της μάρκας από το Crewe της Αγγλίας στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης θα γίνει εντός του 2025, με σημαιοφόρο ένα ολοκαίνουριο τετράτροχο δημιούργημα, είτε με αμάξωμα sedan και αυξημένη απόσταση από το έδαφος, είτε υπό τη μορφή ενός κλασσικού SUV.

Αυτό, ωστόσο, που θεωρείται βέβαιο, μετά και τις επίσημες βεβαιώσεις δια στόματος του αφεντικού της Bentley, Andrian Hallmark, είναι ότι το παρθενικό ηλεκτρικό προϊόν της εταιρείας θα είναι το ακριβότερο προϊόν του «τιμοκαταλόγου», παραλαμβάνοντας τα σκήπτρα από την υπερπολυτελή λιμουζίνα Mulsanne. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία παράχθηκε για πρώτη φορά το 2010, αλλά από το 2020 έχει σταματήσει να διατίθεται.

Advertisement
Advertisement

Η υψηλή κοστολόγηση του μοντέλου, φυσικά, δεν εκπλήσσει, δεδομένων των προηγμένων τεχνολογιών που θα ενσωματώνει, αλλά και των μεγάλων (και φυσικά κοστοβόρων) μπαταριών που απαιτούνται για την εξασφάλιση επαρκούς αυτονομίας.

Bentley Mulsanne

Μιλώντας στο βρετανικό Μέσο Autocar, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας επισήμανε ότι το 95% του εσωτερικού σχεδιασμού του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου είναι έτοιμο, την ίδια ώρα που κοντά στην ολοκλήρωση (80-85%) βρίσκεται και το εξωτερικό design. Το μόνο που απομένει είναι κάποιες μικρο-βελτιώσεις, ενώ από προς τα τέλη του τρέχοντος έτους θα εγκαινιαστεί και το πρόγραμμα δοκιμών.

Κοντά στην τελική σχεδιαστική τους υλοποίηση βρίσκονται και τα υπόλοιπα 4 επερχόμενα ηλεκτρικά της Bentley, αν και το λανσάρισμά τους θα γίνει μετά τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας.

Advertisement

Αναφορικά με τις στιλιστική κατεύθυνση που θα ακολουθηθεί ο Hallmark ξεκαθάρισε ότι το πρώτο ηλεκτρικό του βρετανικού brand θα φέρει διακριτική στιλιστική ταυτότητα, και ως εκ τούτου θα αποκλίνει από το σχεδιαστικό DNA των υφιστάμενων μοντέλων.

«Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα νέο segment και ένα αυτοκίνητο που θα είναι… game changer και όχι απλά μια ηλεκτρική εκδοχή των μοντέλων που ήδη έχουμε. Θα φέρει πιο ριζοσπαστικό design συγκριτικά με τα σημερινά μας σχέδια. Δεν θα είναι κάτι… extreme, αλλά θα έχει στιλιστικά στοιχεία τα οποία θα υποδηλώνουν ότι εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή», ανέφερε ο CEO της Bentley.

Advertisement

Επιπροσθέτως, το design του μοντέλου θα «προδικαστεί» μερικώς και από τις αεροδυναμικές επιταγές, μιας και στόχος της μάρκας είναι να επιτευχθεί χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Τέλος, η μάρκα εργάζεται και πάνω στην εξέλιξη προηγμένων συστημάτων φόρτισης, στρέφοντας το ενδιαφέρον της τόσο στις ρομποτικές όσο και στις επαγωγικές μεθόδους ανεφοδιασμού. 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Bentley Flying Spur: Nτεμπούτο στην Κίνα
Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean: Σημάδι των πραγμάτων που έρχονται
Continental GT Ηybrid: Tο νέο plug-in υβριδικό «χτύπημα» της Bentley