ΝΕΑ

H Porsche 911 που αγαπάει την περιπέτεια (+video)

Ελλάδα 10:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Porsche 911 που αγαπάει την περιπέτεια (+video)

ΝΕΑ

H Porsche 911 που αγαπάει την περιπέτεια (+video)

ΝΕΑ

Η Porsche 993 Urban Assault βάζει τα γυαλιά ακόμα και στην καινούρια 911 Dakar.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η καινούρια Porsche 911 Dakar που παρουσιάστηκε πριν από μερικούς μήνες να προκάλεσε καρδιοχτύπι στους φίλους των σπορ αυτοκινήτων, ωστόσο η τσουχτερή τιμή της έβαλε φρένο στις ορέξεις ακόμα και των πιο αποφασισμένων.

Για εκείνους που έπαθαν ένα μίνι εγκεφαλικό από τα 326.740 ευρώ της Dakar, υπάρχει λύση πιο προσιτή και με παρόμοια χαρακτηριστικά. Η bbi Autosport αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της έκδοση Safari με βάση μια 911 Carrera του 1997.

Στόχος των βελτιωτών ήταν να κατασκευάσουν ένα ανθεκτικό αυτοκίνητο το οποίο θα μπορούσε να χαρίσει στιγμές περιπέτειας στον οδηγό, πάντα με την αισθητική και τον μοναδικό χαρακτήρα της Porsche. Το πρώτο πράγμα λοιπόν ήταν να βαφτεί η 911 στο πράσινο χακί χρώμα και να τοποθετηθούν ζάντες 16 ιντσών με ελαστικά Yokohama Geolander A/T.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλες αλλαγές είχαμε και στις αναρτήσεις με την bbi να χρησιμοποιεί αμορτισέρ ρυθμιζόμενα της JRZ με αυξημένη διαδρομή για μεγαλύτερη ευελιξία στις εκτός δρόμου διαδρομές. Ο κινητήρας από την άλλη παραμένει ο επίπεδος 6κύλινδρος των 3,6 λίτρων με μοναδική προσθήκη την εισαγωγή αέρα της VarioRam. Το κιβώτιο είναι χειροκίνητο 6τάχυτο και η μετάδοση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Advertisement

Στο εσωτερικό επίσης έχουν γίνει αλλαγές με νέα καθίσματα Recaro Pole Position σε μαύρο δέρμα, νέες ζώνες ασφαλείας 6 σημείων της Sparco, κλιματισμό και υδραυλικό χειρόφρενο. Όσο για την τιμή αυτής της πανέμορφης δημιουργίας βρίσκεται στο 1/3 της επιβλητικής Porsche 911 Dakar.

Βίντεο της Porsche 911 Urban Assault.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα Porsche Panamera παρουσιάζεται σύντομα
Τι θα κάνει η Porsche με τους θερμικούς κινητήρες
Οδηγούμε τη νέα Porsche Cayenne S στη Γερμανία