Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Nissan αποκτά το 1/3 της Mitsubishi!

Ελλάδα 0:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Nissan αποκτά το 1/3 της Mitsubishi!

ΝΕΑ

H Nissan αποκτά το 1/3 της Mitsubishi!

ΝΕΑ

Νέα δεδομένα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία φέρνει η συμφωνία ανάμεσα στη Nissan και τη Mitsubishi, σύμφωνα με την οποία η πρώτη γίνεται ο μεγαλύτερος μέτοχος της δεύτερης με ποσοστό 34%. «Είναι μία win-win συμφωνία και για τα δύο μέρη. Θα σεβαστούμε την Mitsubishi και την ιστορία της, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσουμε τη δυναμική ανάπτυξής της», δήλωσε ο Πρόεδρος της Nissan, Carlos Ghosn, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στη Γιοκοχάμα με τον ομόλογό του της Mitsubishi Motors, Osamu Masuko.

Advertisement
Advertisement

TOY ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η Nissan θα καταβάλει το ποσό των 237 δισ. γιεν (περίπου 2,2 δισ. δολάρια) για το 34% των μετοχών, ενώ ως ανταπόδοση θα έχει δικά της άτομα στο διοικητικό συμβούλιο της Mitsubishi, μεταξύ των οποίων και τον Πρόεδρο του ΔΣ. Αναλυτές εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει την Mitsubishi να ξεπεράσει το πρόσφατο θέμα με τις παραποιημένα αποτελέσματα κατανάλωσης αυτοκινήτων της που είχε υποβάλει στις ιαπωνικές αρχές.

Η συνεργασία ανάμεσα σε Nissan και Mitsubishi θα αφορά πλατφόρμες, γραμμές παραγωγής, χρήση κοινής τεχνολογίας, μάρκετινγκ κ.α. «Η συμφωνία αυτή θα βοηθήσει και τις δύο εταιρείες να κινηθούν σταθερά προς το μέλλον», σχολίασε ο Masuko.

Advertisement
Advertisement

Με την κίνηση αυτή, η συμμαχία Renault-Nissan (διαβάστε ΕΔΩ για τη 17χρονη ιστορία της) αυξάνει τη δυναμική της διεθνώς και αποκτά πρόσβαση σε αγορές της Ασίας, όπου η Mitsubishi είναι δημοφιλής.