Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H νέα πατέντα της Ford για τα αγροτικά της

Ελλάδα 22:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H νέα πατέντα της Ford για τα αγροτικά της

ΝΕΑ

H νέα πατέντα της Ford για τα αγροτικά της

ΝΕΑ

Η παρουσίαση της καινούργιας γενιάς του Ranger από τη Ford έδειξε τον αναβαθμισμένο και σύγχρονο χαρακτήρα του pickup μοντέλου. Τώρα, θέλει να το κάνει πιο πρακτικό για τον επαγγελματία.

Advertisement
Advertisement

Στις 17 Αυγούστου 2023, το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ δημοσίευσε το επίσημο έγγραφό του με το οποίο απονέμει στη Ford την πατέντα για κάποιες νέες ιδέες των ανθρώπων της.

Συγκεκριμένα, αυτοί θέλησαν να δείξουν κάποιους τρόπους ώστε να μπορεί ένα pickup όχημα να γίνει πιο πρακτικό για τον επαγγελματία. Η Ford, υπέβαλε την αίτηση προς το Γραφείο πέρυσι, στις 17 Φεβρουαρίου 2022, και η κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας δημοσιεύτηκε στο υπ’ αριθμόν 2023/0256910 Α1 έγγραφό του.

Σε αυτό, περιγράφονται τρόποι με τους οποίους η καρότσα ενός pickup οχήματος παύει να είναι απλώς μια επιφάνεια μεταφοράς αντικειμένων και προϊόντων και  δύναται να μετατραπεί σε μια στέρεη βάση για την πραγματοποίηση περισσότερων εργασιών.

Advertisement
Advertisement

Για παράδειγμα, η ενιαία πίσω πόρτα θα μπορεί να αποτελείται από δύο τμήματα τα οποία να ανοίγουν αντίρροπα μεταξύ τους και στο εσωτερικό τους να προσαρμόζεται εργαλειοθήκη ή σκεπασμένος αποθηκευτικός χώρος.

Μάλιστα, καθένα από τα δύο τμήματα της πόρτας θα μπορεί να έχει ίδιου εμβαδού αναδιπλούμενη επιφάνεια στην οποία να προσαρμόζονται περισσότερα εργαλεία ή αντικείμενα ή να αυξάνονται οι θήκες για τοποθέτηση αντικειμένων.

Advertisement

Το πάτωμα της καρότσας θα μπορεί να αυξάνεται σε μήκος οπότε χρειάζεται, είτε με την προσθήκη αναδιπλούμενων τμημάτων (τα οποία θα αναπτύσσονται και θα μαζεύονται κατά το δοκούν, ως πολύπτυχο), είτε με στην ύπαρξη συρόμενης επιφάνειας της καρότσας, η οποία θα εκτείνεται από τον επαγγελματία όταν το χρειάζεται.

Advertisement

Επίσης, στην πατέντα περιγράφεται η ύπαρξη ανακλινόμενων σκαλοπατιών τα οποία θα διευκολύνουν την ανάβαση και κατάβαση προς και από την καρότσα για να γίνεται πιο εύκολη και με λιγότερο κόπο η διαδικασία φόρτωσης.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από τη Ford για το εάν θα εφαρμόσει κάποιες από αυτές τις ιδέες της, είτε στα υπάρχοντα pickup μοντέλα της είτε σε κάποια από αυτά που πρόκειται να παρουσιάσει στο μέλλον.

Πάντως κάποιες από αυτές, αν όχι όλες, θα μπορούσαν να υπάρξουν τόσο στο Ranger όσο και στο F-150, εφόσον το επιτρέπει η νομοθεσία, καθώς αποτελούν ουσιαστικές λύσεις και διευκολύνουν τον επαγγελματία στην εργασία του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε τι βάθος… νερού μπορεί να κινηθεί το Ford Ranger Raptor;
H Ford Mustang GTD δίνει πόνο στα ευρωπαϊκά supercars (+video)
Με το νέο Ford Ranger Raptor σε δρόμο και χώμα (+video)