Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Ford Mustang GTD δίνει πόνο στα ευρωπαϊκά supercars (+video)

Ελλάδα 0:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Ford Mustang GTD δίνει πόνο στα ευρωπαϊκά supercars (+video)

ΝΕΑ

H Ford Mustang GTD δίνει πόνο στα ευρωπαϊκά supercars (+video)

ΝΕΑ

Η Ford θέλει να κάνει τη Mustang να παίζει στα ίσια με τα καταξιωμένα ευρωπαϊκά supercars. Και όπως φαίνεται έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η Mustang να είναι το πιο δημοφιλές σπορ μοντέλο του κόσμου, όμως η φιλοσοφία της είναι πολύ διαφορετική από τα ευρωπαϊκά supercars τύπου Ferrari ή Porsche. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει με τη έκδοση GTD η οποία θέλει να παίξει μέσα στο γήπεδο των Ευρωπαίων, και μάλιστα να διεκδικήσει ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ.

Η Ford Mustang GTD, με τιμή περίπου 300.000 δολάρια, παρουσιάστηκε επίσημα ως ένα αυτοκίνητο δρόμου υπερ-υψηλών επιδόσεων που προέρχεται από το αγωνιστικό Mustang GT3.

Αυτό το μοντέλο περιορισμένης έκδοσης αντλεί έμπνευση από τη Mustang GT3, που θα συμμετάσχει στις 24 ώρες του Le Mans, και τοποθετείται ως η ναυαρχίδα μέσα στη γκάμα της Mustang.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιασμένη με έμφαση στις επιδόσεις στην πίστα, η Mustang GTD ενσωματώνει τεχνολογίες που προέρχονται απευθείας από το αγωνιστικό αυτοκίνητο GT3, με φιλοδοξία να επιτύχει χρόνο γύρου κάτω των 7 λεπτών στο Νίμπρουργκρινγκ.

Κάτω από το καπό της, η Mustang GTD φιλοξενεί έναν ειδικά εξελιγμένο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8 5,2 λίτρων, ο οποίος -μεταξύ άλλων- διαθέτει σύστημα λαδιού ξηρού κάρτερ και ειδικές εξατμίσεις κατασκευασμένες από τιτάνιο.

Advertisement

Αυτός ο κινητήρας προβλέπεται να αποδίδει πάνω από 800 ίππους και να περιστρέφεται πάνω από τις 7.500 στροφές ανά λεπτό, αποτελώντας έτσι τον πιο δυνατό κινητήρα Mustang παραγωγής που υπήρξε ποτέ.

Advertisement

Η Mustang GTD είναι επίσης εξοπλισμένη με προηγμένη ημιενεργή ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και ειδικά ελατήρια τα οποία προσφέρουν ακρίβεια στην οδήγηση στην πίστα και βελτιωμένη πλευρική ακαμψία.

Υπάρχουν επίσης σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου ή μαγνησίου 20 ιντσών που συνδυάζονται με φαρδιά ελαστικά εμπρός και πίσω. Τα κεραμικά φρένα είναι της Brembo με ειδική πρόβλεψη για αγωγούς ψύξης ώστε να μην πέφτει η απόδοσή τους στην οδήγηση στην πίστα.

Η αεροδυναμική παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη σχεδίαση της Mustang GTD. Ελαφριά εξαρτήματα από ανθρακονήματα, όπως τα φτερά, το καπό, το καπάκι του πορτμπαγκάζ, τα μαρσπιέ των θυρών, το εμπρός splitter, ο πίσω διαχύτης και η οροφή, συμβάλλουν στη συνολική μείωση του βάρους του αυτοκινήτου.

Advertisement

Η τοποθετημένη στην κολόνα C πίσω αεροτομή είναι υδραυλικά ρυθμιζόμενη έτσι ώστε να προσαρμόζει το ποσοστό της κάθετης δύναμης ανάλογα με την πίστα.

Παρόλο που δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες εικόνες από το εσωτερικό, η Ford αποκάλυψε ότι η Mustang GTD θα διαθέτει καθίσματα Recaro ως στάνταρ, 3D-τυπωμένα χειριστήρια, ένα περιστροφικό επιλογέα και μια πλάκα με τον σειριακό αριθμό του κάθε οχήματος κατασκευασμένη από εξαρτήματα τιτανίου που προέρχονται από ένα μαχητικό αεροσκάφος F-22 της Lockheed Martin.

Τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί και το εσωτερικό θα προσφέρεται σε διάφορους συνδυασμούς από δέρμα και στοιχεία από ανθρακονήματα. Θα υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές χρωμάτων και εσωτερικών συνδυασμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο «σφυρί» η Mustang του Ντένις Ρόντμαν
Η Ford θέλει να κλέψει τις εντυπώσεις στο Goodwood
Η Ford Mustang είναι το πιο δημοφιλές σπορ μοντέλο