Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Στην Ελλάδα το πρώτο ηλεκτρικό pickup

Ελλάδα 14:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Στην Ελλάδα το πρώτο ηλεκτρικό pickup

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Στην Ελλάδα το πρώτο ηλεκτρικό pickup

ΝΕΑ

To T90 EV, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο διπλοκάμπινο pickup μοντέλο της Maxus, βρίσκεται ήδη στη χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

Η Maxus Automotive Co. είναι μια από τις εταιρείες οι οποίες ανήκουν στον Κινέζικο Όμιλο της SAIC Motor Corp., Ltd.

Ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό να κατασκευάζει τόσο επιβατικά όσο και επαγγελματικά οχήματα. Στην Ελλάδα, ξεκίνησε τη συνεργασία της με την αντιπροσωπία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ και ως αποτέλεσμα αυτής είναι να εισαχθεί στη χώρα μας και το pickup T90 EV, δηλαδή η αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Το διπλοκάμπινο μοντέλο διαθέτει μπαταρίες φωσφορικού άλατος σιδήρου λιθίου οι οποίες έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 89 kWh. Σύμφωνα με τη Maxus, το T90 EV έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία 330 χλμ. στον μικτό κύκλο (κατά «WLTP») και 471 χλμ. αποκλειστικής κίνησης σε αστικό κύκλο (κατά «WLTP»).

Για τη φόρτισή τους, χρειάζονται περίπου εννέα ώρες σε οικιακό φορτιστή 11 kW και 45 λεπτά της ώρας σε ταχυφορτιστή για το 20%-80% της χωρητικότητας τους.

Advertisement

Το T90 EV έχει έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει 177 ίππους και μέγιστη ροπή 310 Nm και κινεί τους πίσω τροχούς του οχήματος. Αναφορικά με τις επιδόσεις του επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 12,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του περιορίζεται στα 120 χλμ./ώρα, βάσει των στοιχείων του κατασκευαστή.

Η σχεδίαση του αμαξώματος και οι διαστάσεις του προκαλούν εντύπωση. Όπως ανακοινώνει η Maxus, το μήκος του αμιγώς ηλεκτροκίνητου T90 φτάνει τα 5.365 χλστμ., το πλάτος τα 1.900 χλστμ., το ύψος του τα 1.809 χλστμ. και το μεταξόνιό του τα 3.155 χλστμ.

Advertisement

Η απόσταση από το έδαφος είναι 187 χλστμ., η γωνία προσέγγισης είναι 27 μοίρες, η γωνία αναχώρησης 24 μοίρες και η γωνία ράμπας 16 μοίρες.

Το βάρος του είναι 2.375 κιλά, το ωφέλιμο φορτίο 925 κιλά και μπορεί να ρυμουλκήσει μάζα μέχρι έναν τόνο. Οι διαστάσεις της καρότσας του T90 EV είναι 1.485 χλστμ. x 1.510 χλστμ. x 530 χλστμ. (M x Π x Ύ).

Advertisement

Τέλος, επειδή τα στελέχη της Μaxus θέλουν να κερδίσουν μερίδιο στην ευρωπαϊκή αγορά, προσφέρουν το T90 EV με πολύ καλό επίπεδο βασικού εξοπλισμού.

Σε αυτόν, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται έγχρωμη οθόνη αφής 10,25 ιντσών με ψηφιακό ραδιόφωνο DAB+, Apple CarPlay και QD-Link (Android Screen Mirroring), κάμερα οπισθοπορείας, κλιματισμός, τιμόνι με ενσωματωμένους διακόπτες κ.ά.

Σημειώστε πως η Maxus μπαίνει στην Ευρώπη με το ηλεκτρικό της pickup με πρώτη χώρα την Ελλάδα, με ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αυτοκίνητο, το οποίο είδαμε στους χώρους στάθμευσης της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MAXUS: Η ηλεκτρική δύναμη και του Έλληνα επαγγελματία
Τι ετοιμάζει η MG για το Goodwood;
Το πιο πολυτελές τροχόσπιτο στον κόσμο είναι διώροφο (video)