Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H νέα Maserati Grecale στην τελική της μορφή

Ελλάδα 15:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H νέα Maserati Grecale στην τελική της μορφή

ΝΕΑ

H νέα Maserati Grecale στην τελική της μορφή

ΝΕΑ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, οδηγεί τη νέα Grecale της Maserati στην τελική της μορφή, έστω και με έντονο καμουφλάζ και ετοιμάζει το κοινό της Ιταλικής εταιρείας για το ντεμπούτο του νέου SUV.

Advertisement
Advertisement

Την ευκαιρία να δούμε την τελική μορφή της Maserati Grecale έχουμε με τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Όμιλο Stellantis.

Το αυτοκίνητο είναι πολύ καμουφλαρισμένο αλλά άμεσα αναγνωρίσιμο ως Maserati χάρη στη χαρακτηριστική μάσκα αλλά και το όνομα του μοντέλου που είναι τυπωμένο πάνω στο wrap-καμουφλάζ που έχει επιλέξει η Ιταλική εταιρεία για το τελικό στάδιο των δοκιμών αλλά και για την πρώιμη αυτή προβολή στα χέρια του CEO της Stellantis, Carlos Tavares. Το νέο SUV/ crossover διαθέτει επίσης στενούς προβολείς και σπορ αεραγωγούς. Το καπό της Grecale είναι αρκετά μακρύ και καταλήγει σε ένα αρκετά κεκλιμένο παρμπρίζ, τονίζοντας το sport ύφος του μοντέλου. Τα τόξα πάνω από τους τροχούς στα φτερά είναι αρκετά μεγάλα, σε αντίθεση με τις χειρολαβές των θυρών και αυτά είναι δύο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που «σημειώνουμε» για την τελική μορφή του αυτοκινήτου. Το νέο SUV/ crossover έχει επίσης τέσσερις απολήξεις εξάτμισης τονίζοντας και πάλι τη sport διάθεση του μοντέλου, που εικάζουμε πως στις βασικές του εκδόσεις θα έχουν μια πιο παραδοσιακή διπλή εξάτμιση- ίσως και «δίδυμη», όχι εκατέρωθεν των πλευρών του πίσω προφυλακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Η Maserati για το μοντέλο της έχει μεγάλα σχέδια, καθώς θέλει να το τοποθετήσει «απέναντι» στην Porsche Macan. Η Grecale βασίζεται στην πλατφόρμα Giorgio και θα μπορούσε να μοιραστεί αρκετά στοιχεία με την Alfa Romeo Stelvio, περισσότερα από τα προφανή μια και το μοντέλο της Maserati μοιάζει σαν μια χαμηλωμένη εκδοχή του SUV της Alfa Romeo. Οι επιλογές σε ότι έχει να κάνει με τους κινητήρες του μοντέλου παραμένουν ανεπιβεβαίωτες αλλά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το turbo τετρακύλινδρο 2.0 λίτρων που αποδίδει 280 ίππους, ενώ στην ίδια λογική η Grecale, στην κορυφαία της ίσως έκδοση, θα μπορούσε να εφοδιάζεται και με τον twin-turbo V6 κινητήρα που έχουμε δει στην έκδοση Quadrifoglio της Stelvio, με χωρητικότητα 2,9-λίτρων και απόδοση 512 ίππων. Το μόνο επιβεβαιωμένο από τη Maserati μέχρι στιγμής, είναι πως μέσα στο 2022 θα δούμε και την ηλεκτρική παραλλαγή του μοντέλου, για την οποία όμως δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Stellantis: “Περίοδος χάριτος” σε κάθε εταιρεία του Ομίλου
Η Maserati MC20 θα μπορούσε να είναι η σύγχρονη Dino (+video)
Ετοιμάζεται και Fiat 500 Van- μεταξύ άλλων