Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mercedes ετοιμάζει τη νέα γενιά των μικρών της μοντέλων

Ελλάδα 9:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Mercedes ετοιμάζει τη νέα γενιά των μικρών της μοντέλων

ΝΕΑ

H Mercedes ετοιμάζει τη νέα γενιά των μικρών της μοντέλων

ΝΕΑ

Στη Mercedes-Benz έχουν εκπονήσει ήδη το πλάνο δημιουργίας των καινούργιων μοντέλων και στις μικρότερες κατηγορίες. Περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό θα γνωρίζουμε έως το τέλος της χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε το γενικό σχέδιό της για τα νέα μοντέλα της τα οποία θα εξελίξει και θα παρουσιάσει ως το τέλος της δεκαετίας.

Σε αυτό, βασικό στοιχείο του είναι το πρόγραμμα το οποίο ονομάστηκε «Entry Luxury» και το οποίο προβλέπει τον περιορισμό των μοντέλων της στις μικρότερες κατηγορίες οχημάτων, αλλά την ακόμα πολυτελέστερη κατασκευή όσων απομείνουν.

Συγκεκριμένα, τότε είχε ανακοινωθεί ότι από τα επτά μοντέλα τής γερμανικής εταιρείας στις μικρότερες κατηγορίες θα παραμείνουν τα τέσσερα. Σύμφωνα με όσα άφησαν να εννοηθούν, αυτά θα είναι οι CLA-Class, GLA-Class, GLB-Class και ενδεχομένως ένα καινούργιο μοντέλο στην γκάμα της. Ποιο θα είναι αυτό; Ένα SUV το οποίο θα είναι η φημολογούμενη «μικρότερη G-Class» (sic).

Advertisement
Advertisement

Σε δηλώσεις του στην Automotive News Europe, o Ola Källenius, Διευθύνων Σύμβουλος της Μercedes-Benz και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τής Mercedes-Benz AG, επιβεβαίωσε την πρόθεση της εταιρείας να περιορίσει την γκάμα της, αλλά θα συνεχίσει να επενδύει στα «μικρότερα» αυτοκίνητά τους. Όπως είπε: «Θα επικεντρωθούμε στα μοντέλα τα οποία πιστεύουμε ότι θα είναι τα πιο επιτυχημένα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αργότερα, εντός της χρονιάς, ίσως σας δείξουμε πώς θα είναι το μέλλον».

Βάσει του επιχειρηματικού σχεδίου, η A-Class δεν θα συνεχίσει να υπάρχει ως hatchback. Ωστόσο, όσα παραμείνουν θα αποκτήσουν και την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή τους. Αυτά θα βασίζονται στην νέα πλατφόρμα «MMA» («Mercedes Modular Architecture»), η οποία θα αποτελεί τη βάση τόσο για οχήματα με θερμικό κινητήρα και εξηλεκτρισμένο σύστημα όσο και για ηλεκτροκίνητα, ενώ θα διαθέτουν το νέο λειτουργικό σύστημα «MB.OS» («Mercedes-Benz Operating System»).

Advertisement

Όπως επισήμανε ο Ola Källenius, με την εφαρμογή τού σχεδίου «Entry Luxury» ο στόχος πλέον θα είναι η αύξηση της κερδοφορίας με τη δημιουργία αυτοκινήτων τα οποία θα διακρίνονται για το ακόμα υψηλότερο επίπεδο ποιότητας κατασκευής και υλικών, όπως και για τα κορυφαία συστήματα ασφάλειας και άνεσης για τους επιβάτες.

Τέλος, ως το τέλος της χρονιάς η Mercedes-Benz θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο πλάνο της και το πρώτο δείγμα αυτού θα το δούμε εντός τού 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: BMW X1 sDrive18i vs Mercedes GLA 200
Η σπάνια Mercedes A-Class από τη F1 που δεν πουλήθηκε ποτέ
Μη ξεγελιέστε: Ακόμα και τα θηρία κολλάνε στο χιόνι (+videos)