Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nέα Mercedes-Benz A-Class με πόσο;

Ελλάδα 11:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nέα Mercedes-Benz A-Class με πόσο;

ΝΕΑ

Nέα Mercedes-Benz A-Class με πόσο;

ΝΕΑ

Μέχρι σήμερα η βασική A-Class ήταν προσιτή και το ερώτημα είναι αν αυτό εξακολουθεί να ισχύει και μετά την ανανέωσή της!

Advertisement
Advertisement

Η άνοδος των τιμών των αυτοκινήτων -και όχι μόνο- είναι κάτι που συναντάται σε όλες τις εταιρίες και έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες.

Παράγοντες που σχετίζονται όχι μόνο με την γενικότερη δυσμενή οικονομική κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον κόσμο (πληθωρισμός σε επίπεδα ρεκόρ, ελλείψεις σε πρώτες ύλες κ.ά.) αλλά και με τις αποφάσεις των εταιριών να μειώσουν την πληθώρα εκδόσεων σε κάθε μοντέλο. Και παράλληλα να δώσουν την έμφαση που απαιτούν τα ηλεκτρικά μοντέλα ώστε να διατηρηθούν σε λογικές τιμές.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ανανεωμένης A-Class (και της “αδελφής” B-Class) που θα βρίσκονται σύντομα στην χώρα μας. Ήδη η ελληνική αντιπροσωπεία έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της τις τιμές των νέων μοντέλων, οι οποίες κρύβουν εκπλήξεις για όσους σκοπεύουν να αγοράσουν την πιο μικρή των Mercedes-Benz.

Advertisement
Advertisement

Οι εκπλήξεις είναι σε δύο επίπεδα. Αρχικά λείπουν πολλές εκδόσεις που υπήρχαν μέχρι σήμερα, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο του εξορθολογισμού της γκάμας. Αλλά και λόγω του ότι κάποιες δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές για τους ρύπους.

Παράλληλα έρχεται και η αναπόφευκτη αναπροσαρμογή προς τα πάνω λόγω των αυξημένων κοστολογίων από το εργοστάσιο, κάτι που εκτοξεύει την τιμή για όποιον θέλει να αγοράσει μία A-Class σε πρωτόγνωρα για το μοντέλο επίπεδα.

Advertisement

Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι αν κάποιος θέλει ακόμα και τώρα να προλάβει να αγοράσει την εισαγωγική έκδοση προ face-lift μοντέλου, θα πρέπει να καταβάλει μόλις 22.400 ευρώ για την A160 Manual.

Στην ανανεωμένη έκδοση, η βασική έκδοση είναι πλέον η Α200 με το ήπια υβριδικό σύστημα και τον κινητήρα των 1.332 κυβικών, η οποία κοστίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 39.900 ευρώ. Μία ανάσα δηλαδή από τα 40 χιλιάρικα και σχεδόν τα διπλά χρήματα από την πρo-facelift Α-Class.

Advertisement

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στηντετράθυρη A-Class, με την επίσης ανανεωμένη  A 200 Sedan να ξεκινά από τις 41.300 ευρώ.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στην Β-Class, με το απερχόμενο μοντέλο να ξεκινά από τις 28.250 ευρώ για την έκδοση Β 160 Manual, όταν η facelift B 200 κοστίζει από 43.500 ευρώ.

Ακόμα και αν προσπαθήσουμε να συγκρίνουμε σχετικά παραπλήσιες εκδόσεις οι διαφορές είναι ενδεικτικές. Για παράδειγμα η A 200 Manual που υπήρχε μέχρι σήμερα έχει τιμή εκκίνησης τις 32.650 ευρώ, όταν η A 200 όπως είπαμε πιο πάνω ξεκινά από τις 39.990 ευρώ.

Advertisement

Στις εικόνες που παραθέτουμε μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις τιμές των δύο μοντέλων όπως αναγράφονται στην ιστοσελίδα της εταιρίας και να κάνετε τις δικές σας συγκρίσεις.

Όσο για το συμπέρασμα αυτό είναι διπλό. Πρώτα από όλα, ξεχάστε την μικρή και φθηνή Mercedes-Benz, καθώς πρέπει να ξοδέψετε πλέον 40 χιλιάρικα για να αποκτήσετε μία A-Class.

Και δεύτερον, όσοι έχετε αποφασίσει να αγοράσετε μία Α-Class ή μία Β-Class, τρέξτε όσο προλαβαίνετε να αγοράσετε κάποια από αυτές που υπάρχουν στο στοκ από το απερχόμενο μοντέλο.

Με τις τιμές της facelift έκδοσης να έχουν… εκτοξευθεί είναι πραγματική ευκαιρία. Σπεύσατε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οριστικό: Η Mercedes A-Class δεν θα έχει διάδοχο
Η Mercedes A-Class ανανεώνεται
Η Plug In υβριδική Mercedes A-Class φορτίζει σε χρόνο ρεκόρ