Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζει mini G-Class η Mercedes;

Ελλάδα 11:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζει mini G-Class η Mercedes;

ΝΕΑ

Ετοιμάζει mini G-Class η Mercedes;

ΝΕΑ

Είναι ένα θέμα που απασχολεί τη Mercedes-Benz εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία αλλά όπως όλα δείχνουν, τώρα οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ για κάτι τέτοιο.

Advertisement
Advertisement

Με την έλευση της ηλεκτροκίνησης, το project της «σμίκρυνσης» της θρυλικής G-Class φαντάζει πιο «εύκολο» από ποτέ.

Από το 2012, όταν η Mercedes-Benz είχε αποκαλύψει ένα φουτουριστικό πρωτότυπο που έμοιαζε να είναι η μελλοντική εικόνα της G-Class, υπήρχαν συζητήσεις σχετικά με το κατά πόσο θα είχε νόημα ένα μοντέλο με τα χαρακτηριστικά της G-Class αλλά με μικρότερες διαστάσεις. Η γκάμα της εταιρείας, δείχνει να «χωράει» ένα μικρότερο μοντέλο με τα ίδια χαρακτηριστικά στην εμφάνιση αλλά και τις εκτός δρόμου ικανότητες.

Advertisement
Advertisement

Πολύ σημαντικό για τη συνέχεια, είναι και το γεγονός πως όπως προκύπτει, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ola Kallenius, πιστεύει πολύ στο συγκεκριμένο project και το στηρίζει. Κατά πάσα πιθανότητα, το μοντέλο αυτό που αναμένεται να δούμε στην αγορά κάποια στιγμή έως το 2026, θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική MMA της Mercedes, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής το 2024.

Γεγονός είναι πάντως πως το νέο αυτό μοντέλο αναμένεται να είναι αρκετά μικρότερο από το θρυλικό πλέον μοντέλο αναφοράς από τη γκάμα της Mercedes-Benz, ενώ κάποιες πηγές ήδη κάνουν λόγο για μικρότερη απόσταση από το έδαφος και εκδόσεις που δεν θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές αλλά θα έχουν κάποια υβριδικά σύνολα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε έρχονται τα ηλεκτρικά λεωφορεία στον ΟΑΣΘ;
Ο συνδικαλισμός χτυπάει την πόρτα του Elon Musk
Το VW Golf ξαναγεννιέται – Θα έχει και έκδοση GTI

Advertisement