Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Lexus θα χρησιμοποιήσει και τα αρχικά ΗΖ

Ελλάδα 15:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Lexus θα χρησιμοποιήσει και τα αρχικά ΗΖ

ΝΕΑ

H Lexus θα χρησιμοποιήσει και τα αρχικά ΗΖ

ΝΕΑ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα στελέχη της Lexus εμφανίζουν εντονότερη κινητικότητα απ’ ό,τι μέχρι πρόσφατα. Τόσο εμφανώς όσο και μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η Lexus θα μετατραπεί σε έναν κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων ως το 2035. Κι αυτό επειδή τα αυτοκίνητά της θα διατίθενται κυρίως σε αγορές όπου η ηλεκτροκίνηση θα είναι το ζητούμενο.

Εκείνο που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι τα βήματα με τα οποία τα στελέχη της θα διανύσουν τη σχετική διαδρομή μέχρι να επιτύχουν τον στόχο τους.

Σίγουρα, πάντως, στα προσεχή αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματά τους θα περιλαμβάνονται και οι επίγονοι κάποιων από τα υπάρχοντα μοντέλα της, ενώ θα προστεθούν νέα.

Advertisement
Advertisement

Πώς θα ονομάζονται αυτά (δηλαδή τα καινούργια); Τα στελέχη της Lexus τηρούν σιγήν ιχθύος σχετικά. Όμως, κάποια από τα μέλη του διαδικτυακού φόρουμ Lexus RX Owners «χτύπησαν φλέβα».

Σε ανάρτησή τους σε αυτό αποκαλύπτουν ότι η ιαπωνική εταιρεία έχει υποβάλλει στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης («EUIPO») αίτηση για την κατοχύρωση των αρχικών «HZ» ως σήμα κατατεθέν για ονομασία.

Advertisement

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι το μοντέλο που θα έχει αυτό τον χαρακτηρισμό θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις (και θα ανήκει σε μικρότερη κατηγορία) από το RZ (φωτογραφίες). Μάλιστα, στο φόρουμ γίνεται λόγος για τα HZ300e, HZ450e και HZ550e.

Το γράμμα «e» στο τέλος φανερώνει ότι πρόκειται για αμιγώς ηλεκτροκίνητο και οι διαφορετικοί αριθμοί σχετίζονται με διαφορετικές εκδόσεις το καινούργιου μοντέλου.

Advertisement

Η Lexus έχει υποβάλλει ήδη στις αρχές της χρονιάς που διανύουμε αντίστοιχη αίτηση κατοχύρωσης ονομασίας στο Γραφείο της Ε.Ε. με τα αρχικά «TZ». Αν και δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία, αναμένεται να αφορούν σε ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από RZ.

Αυτό πιθανόν να έχει τρεις σειρές καθισμάτων, δηλαδή να είναι είτε εξαθέσιο, είτε επταθέσιο, ενδεχομένως και οκταθέσιο, αλλά αυτό είναι εκτίμηση και δεν επιβεβαιώνεται από τους ανθρώπους της Lexus.

Advertisement

Τέλος, θυμίζουμε ότι στα τέλη Οκτωβρίου (τρέχοντος έτους) η εταιρεία παρουσίασε στο Τόκιο το πρωτότυπο LF-ZC το οποίο αναμένεται να αποτελέσει τον μπούσουλα, τόσο για την αισθητική του αμαξώματος των νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της όσο και σε ό,τι αφορά στην τεχνολογία των μπαταριών και τη μεγάλη αυτονομία που θα παρέχουν στους επιβάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Lexus LBX: Προσφέρει τα πάντα σε compact συσκευασία
Lexus LF-ZL: Φουλ τεχνολογίας στα 5,3 μέτρα!
Η πρακτική πλευρά του Lexus TX