Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Lexus LBX: Προσφέρει τα πάντα σε compact συσκευασία

Ελλάδα 13:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Lexus LBX: Προσφέρει τα πάντα σε compact συσκευασία

ΝΕΑ

Νέο Lexus LBX: Προσφέρει τα πάντα σε compact συσκευασία

ΝΕΑ

Η προσέγγιση «χωρίς συμβιβασμό» της Lexus στη δημιουργία του ολοκαίνουργιου συμπαγούς crossover LBX ισχύει εξίσου και για το προηγμένο, ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης όσο και για το στυλ νέας εσοδείας, αλλά και τα πολυτελή χαρακτηριστικά του.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Lexus LBX είναι εξοπλισμένο με ένα νέο υβριδικό σύστημα αυτοφόρτισης που επωφελείται από τεχνολογίες τελευταίας γενιάς οι οποίες ανεβάζουν τον πήχη σε όλες τις πτυχές της απόδοσης, από την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τις περιορισμένες εκπομπές μέχρι την οδηγική απόλαυση.

Ως ο εδραιωμένος ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση στην αγορά premium αυτοκινήτων, η Lexus έχει εφαρμόσει την απαράμιλλη τεχνογνωσία και την εμπειρία της ώστε να επαναπροσδιορίσει το σύστημα Lexus Hybrid Drive, εξοικονομώντας βάρος και μειώνοντας το μέγεθος των εξαρτημάτων όπου είναι δυνατόν και αναλύοντας κάθε στοιχείο προκειμένου να βελτιώσει τα επιμέρους χαρακτηριστικά που προαναφέραμε.

Advertisement
Advertisement

Ταυτόχρονα, η απόδοση του νέου Lexus LBX ανταμείβει περισσότερο από ποτέ τον οδηγό με μια ιδιαίτερα άμεση απόκριση και ακριβές χειρισμό ο οποίος συνδυαστικά φέρει την βαρύγδουπη υπογραφή της Lexus, μαζί φυσικά με την απαράμιλλη άνεση και την υψηλού επιπέδου ασφάλεια ανά πάσα στιγμή.

Ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας διαθέτει εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά που μεγιστοποιούν την απόδοση μειώνοντας όμως την κατανάλωση και τις εκπομπές. Μερικά από αυτά έχουν την προέλευσή τους στον κόσμο της Formula 1, όπως ο εξαιρετικά ελαφρύς σχεδιασμός εμβόλου.

Αν και η μονάδα έχει χωρητικότητα 1,5 λίτρα, είναι η ενδεδειγμένη για την τροφοδοσία του LBX ως μέρος του υβριδικού ηλεκτρικού συστήματος αυτοφόρτισης. Πληροί όλες τις αυστηρές απαιτήσεις της Lexus για αξιοπιστία μεγάλης διάρκειας. Η εμπιστοσύνη του πελάτη όσον αφορά την ποιότητα και την ανθεκτικότητα είναι εγγυημένη, με την κορυφαία εργοστασιακή εγγύηση της Lexus να φτάνει έως και τα 10 έτη/160.000 km.

Advertisement

Η μέγιστη ισχύς από το πλήρες σύστημα είναι 136 ίπποι με μέγιστη ροπή 185 Nm. Αυτό επιτρέπει στο νέο Lexus LBX να επιταχύνει από 0-100 km/h σε μόλις 9,2 δευτερόλεπτα, επιτρέποντας παράλληλα την ασφαλή ρυμούλκηση έως και 750 kg.

Advertisement

Ο κινητήρας λειτουργεί με εξαιρετική θερμική απόδοση, κάτι που σημαίνει ότι περισσότερη ενέργεια σε κάθε σταγόνα καυσίμου μετατρέπεται σε κινητήρια ισχύ. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της καύσης υψηλής ταχύτητας και της ελαχιστοποίησης των απωλειών από την τριβή σε όλο το σύστημα μετάδοσης κίνησης. Ένα μεταβλητό σύστημα ψύξης βοηθά τον κινητήρα να ζεσταθεί γρήγορα, προσαρμόζοντας αυτόματα τις συνθήκες λειτουργίας του στην εξωτερική θερμοκρασία.

Η χρήση του ηλεκτρονικού μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων VVT-iE υποστηρίζει επίσης την υψηλή απόδοση αλλά και την άμεση απόκριση, ακόμη μάλιστα και σε χαμηλό εύρος λειτουργίας. Η εστίαση στη σχεδίαση ενός συστήματος που είναι μικρότερο, ελαφρύτερο και ιδανικά προσαρμοσμένο στο LBX – το πιο συμπαγές μοντέλο Lexus μέχρι σήμερα – έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην υβριδική διάταξη. Μια νέα μονάδα ελέγχου ισχύος (PCU) διασφαλίζει τη βέλτιστη διαχείριση της αυξημένης ισχύος της μπαταρίας.

Advertisement

Αυτή είναι μια νέα διπολική μονάδα νικελίου-υδριδίου μετάλλου που, ενώ είναι μικρότερη και ελαφρύτερη, παράγει περισσότερη ενέργεια, επομένως μπορεί να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην απόδοση του αυτοκινήτου. Το νέο υβριδικό σύστημα σάς επιτρέπει να οδηγείτε με υψηλότερες ταχύτητες και για μεγαλύτερες αποστάσεις στην πλήρως ηλεκτρική λειτουργία EV.

Ο οδηγός θα εκτιμήσει πώς το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι ρυθμισμένο για απολαυστικές επιδόσεις και πιστό χειρισμό, ιδιαίτερα με μια ομαλή, γραμμική αίσθηση επιτάχυνσης που ταιριάζει πολύ στο προφίλ του κάθε οδηγού.

Το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης E-Four της Lexus διατίθεται προαιρετικά στο νέο LBX. Η προσθήκη ενός πρόσθετου ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα παρέχει αυτόματα επιπλέον πρόσφυση και σταθερότητα όταν απαιτείται σε ολισθηρές επιφάνειες και δύσκολες στροφές, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη του οδηγού.

Το νέο Lexus LBX έχει σχεδιαστεί προκειμένου να ελαχιστοποιεί τη μετάδοση του θορύβου και των κραδασμών του κινητήρα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ενός άξονα εξισορρόπησης στην ίδια τη μονάδα ισχύος και της ευρείας χρήσης υλικών απορρόφησης θορύβων σε στρατηγικά σημεία σε όλο το όχημα.

Ο κινητήρας μπορεί να λειτουργεί έως και με 20% χαμηλότερες στροφές λειτουργίας. Εκτός από το ότι αυτό είναι θετικό αντίκτυπο στην οικονομία καυσίμου, παράλληλα σημαίνει ότι ο ήχος του κινητήρα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένος με την πίεση που ασκεί ο οδηγός στο γκάζι.

Στο νέο Lexus LBX τίποτα δεν αφέθηκε στην τύχη του. Όλα είναι μελετημένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια ούτως ώστε ο οδηγός και οι επιβάτες να βιώνουν την ανεπανάληπτη εμπειρία παραμονής σε ένα πολυτελές και premium όχημα, όπως συμβαίνει και με τα μεγαλύτερα μοντέλα της Lexus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Lexus χαράζει νέα σχεδιαστική πορεία με το LBX
Να, γιατί το νέο Lexus LBX θα γίνει άμεσα best seller
Ο επόμενος Masterchef επιλέγει Lexus!