Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lexus LF-ZL: Φουλ τεχνολογίας στα 5,3 μέτρα!

Ελλάδα 3:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lexus LF-ZL: Φουλ τεχνολογίας στα 5,3 μέτρα!

ΝΕΑ

Lexus LF-ZL: Φουλ τεχνολογίας στα 5,3 μέτρα!

ΝΕΑ

Η επόμενη ηλεκτρική ναυαρχίδα της Lexus στα SUV θα είναι τεράστια σε μέγεθος και με ανέσεις business class.

Advertisement
Advertisement

Η Lexus παρουσίασε το φουτουριστικό concept LF-ZL, ένα premium ηλεκτρικό SUV σχεδιασμένο να προσφέρει μια εξατομικευμένη εμπειρία χρησιμοποιώντας προηγμένα υλικά και σύγχρονο λογισμικό.

Αυτό το μεγάλο SUV είναι ακόμη μακρύτερο από το πολυτελές MPV της Lexus, διαθέτοντας μήκος 5.300 χιλιοστών και μεταξόνιο 3.200 χιλιοστών, ενώ χρησιμοποιεί τεχνολογία επόμενης γενιάς στην αρθρωτή ηλεκτρική πλατφόρμα της Toyota.

Ο σχεδιασμός του LF-ZL περιλαμβάνει μια νέα μάσκα, ένα μακρύ καπό και μια στρογγυλεμένη καμπίνα που οδηγεί σε ένα κοντό πίσω μέρος.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, το concept διαθέτει ένα ταμπλό εστιασμένο στον οδηγό με τιμόνι που χρησιμοποιεί τεχνολογία steer-by-wire της Lexus.

Η πρόσβαση στην καμπίνα γίνεται μέσω φαρδιών μπροστινών και πίσω θυρών. Το εσωτερικό περιλαμβάνει ψηφιακούς πίνακες ελέγχου για τις λειτουργίες οδήγησης, τα συστήματα υποβοήθησης και το infotainment.

Advertisement

Τα πίσω καθίσματα μοιάζουν με ανακλινόμενες πολυθρόνες σαλόνι business class, με αναδιπλούμενα στηρίγματα για τα πόδια.

Advertisement

Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στο ενσωματωμένο λογισμικό Arene OS για να μαθαίνει από τις συνήθειες του οδηγού, προσφέροντας εξατομικευμένες προτάσεις και προωθώντας μοναδικές αλληλεπιδράσεις.

Αν και οι συγκεκριμένες τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν αποκαλυφθεί, το concept παρουσιάζει μπαταρίες επόμενης γενιάς, υποσχόμενο περίπου διπλάσια εμβέλεια από τα συμβατικά ηλεκτρικά οχήματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αυτονομία θα είναι περίπου 1.000 χιλιόμετρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η πρακτική πλευρά του Lexus TX
Είναι το Lexus LM το πιο πολυτελές MPV που κυκλοφορεί;
Η Lexus χαράζει νέα σχεδιαστική πορεία με το LBX