Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Lada ανανεώνει το Vesta

Ελλάδα 9:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Lada ανανεώνει το Vesta

ΝΕΑ

H Lada ανανεώνει το Vesta

ΝΕΑ

Το ανανεωμένο Lada Vesta για την αγορά της Ρωσίας αποκαλύφθηκε από την AvtoVAZ εν μέσω προβλημάτων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Advertisement
Advertisement

Η AvtoVAZ δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες του ανανεωμένου Lada Vesta που ενσωματώνει πιο μοντέρνα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και πρόσθετο εξοπλισμό.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τις ανανεωμένες αισθητικές εκδόσεις του μοντέλου με το sedan αμάξωμα, όσο και το station wagon. Από την εταιρεία, αναφέρεται πως οι αισθητικές αλλαγές θα αφορούν όλες τις εκδόσεις αμαξώματος του μοντέλου, ενώ θα ακολουθήσει και το Vesta Sport που έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό προς τις επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Οι οπτικές αλλαγές είναι περιορισμένες αλλά αρκετά μεγάλες για να κάνουν το compact μοντέλο να φαίνεται φρέσκο, επτά χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία στην αγορά. Στο μπροστινό μέρος, οι προβολείς είναι πλέον full-LED και συγχωνεύονται με τις χρωμιωμένες λωρίδες που περιβάλλουν τη μάσκα.

Κοιτώντας το μοντέλο από το πλάι, το προφίλ του μοιάζει πανομοιότυπο με τα σμιλεμένα φτερά της Lada αλλά τη διαφορά κάνουν τα νέα σχέδια για τους τροχούς 16 και 17 ιντσών. Στο πίσω μέρος, τα μοντέρνα LED στα πίσω φώτα και o σπορ προφυλακτήρας, συμπληρώνονται από τις διακοσμητικές απολήξεις της εξάτμισης και τη διαμόρφωση σαν «διαχύτη» του προφυλακτήρα.

Advertisement

Η έκδοση Cross διατηρεί την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και την πλαστική επένδυση σε όλο το αμάξωμα όπως και πριν αλλά επωφελείται από τα νέα αισθητικά στοιχεία και τους ανασχεδιασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες. Η Lada εκμεταλλεύτηκε επίσης την ευκαιρία της ανανέωσης και ενσωμάτωσε πρόσθετους αισθητήρες στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες.

Advertisement

Για την καμπίνα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για χρήση στοιχείων από παλιότερα μοντέλα της Renault και της Dacia, ενώ πίσω από το τιμόνι θα βρίσκεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ στην κεντρική κονσόλα, η οθόνη για το σύστημα ψυχαγωγίας θα είναι μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη. Πληροφορίες που να αφορούν στα μηχανικά σύνολα και τυχόν ανανέωσή τους, η Lada δεν έδωσε.

Advertisement

Αξίζει να πούμε όμως, πως η υπάρχουσα εκδοχή του μοντέλου για την αγορά της Ρωσίας, περιλαμβάνει δύο εκδόσεις απόδοσης από έναν κινητήρα 1,6 λίτρων (106 και 113 ίππους), ενώ η δυνατότερη Sport, εμφανίζεται με σύνολο 1,8 λίτρων και 145 ίππους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεχάστε όσα ξέρατε για τη Lada!
Αυτό είναι το Lada Niva των ονείρων σας (+video)
Ο πόλεμος στην Ουκρανία βόμβα για την αυτοκινητοβιομηχανία