Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το Lada Niva των ονείρων σας (+video)

Ελλάδα 3:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το Lada Niva των ονείρων σας (+video)

ΝΕΑ

Αυτό είναι το Lada Niva των ονείρων σας (+video)

ΝΕΑ

Μπορεί ο πλανήτης να ζει στον αστερισμό των αστραφτερών crossover και πάσης φύσεως SUV, όμως το Lada Niva συνεχίζει τον μοναχικό του δρόμο και μάλιστα με μία έκδοση που είναι ακόμα πιο προσεγμένη -και πάντα εξαιρετικά φθηνή.

Advertisement
Advertisement

 

Το Lada Niva είναι μία παραδοξότητα για τα σημερινά δεδομένα της αυτοκίνησης, έχοντας κολλήσει το τεχνολογικό του ημερολόγιο κάποιες δεκαετίες πίσω. Όμως αυτό είναι και το μεγάλο του πλεονέκτημα, καθώς όχι μόνο παραμένει σε πολύ χαμηλές τιμές αλλά με τα χρόνια έχει λύσει τα πιο σημαντικά του προβλήματα.

Στις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης και σε κάποιες επιλεγμένες αγορές κυκλοφορεί μία εξελιγμένη έκδοση με την ονομασία NIva Bronto. Η οποία στην Βρετανία κοστίζει λίγο πάνω από τα 10.000 ευρώ όταν για παράδειγμα ένα εξίσου φθηνό τετρακίνητο diesel Dacia Duster ξεκινά από τα 16+ χιλιάρικα.

Advertisement
Advertisement

Στα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν διαφορές στον κινητήρα, που παραμένει ο ίδιος και απαράλλαχτος των 1,7 λίτρων με απόδοση στους 83 ίππους και 129 Nm ροπής. Βασικά πράγματα, τα οποία πλέον έχουν και βασικές ανάγκες οι οποίες σε κάποιες χώρες όπως η Ρωσία διορθώνονται στο περίπτερο της γειτονιάς.

Υπάρχει κιβώτιο πέντε ταχυτήτων και η επιτάχυνση στα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα από στάση χρειάζεται 17 ατελείωτα δευτερόλεπτα με την τελική να φθάνει στα 142 χλμ/ώρα. Νούμερα που θυμίζουν άλλες εποχές από όπου έρχεται το Niva, όμως στην περίπτωσή του προφανώς και δεν είναι αυτό το νόημα.

Advertisement

H έκδοση Bronto έχει πάντως αρκετές βελτιώσεις σε άλλα σημεία. Όπως για παράδειγμα την αύξηση της απόστασης από το έδαφος στα 240 χιλιοστά. Ένα ακόμα χαρακτηριστι Επίσης υπάρχει επαναρυθμισμένη ανάρτηση με διαφορετικά αμορτισέρ και ενισχυμένο πίσω άξονα.κό που θα εκτιμήσουν οι hardcore φίλοι των off road ικανοτήτων του Niva είναι ότι τώρα κλειδώνει όχι μόνο το μεσαίο αλλά και τα δύο άλλα διαφορικά, το εμπρός και το πίσω.

Advertisement

Εμφανισιακά το Bronto είναι πολύ πιο “άγριο” με μεταλλικούς προφυλακτήρες και στα δύο άκρα, τονισμένους θόλους των τροχών, ράγες οροφής και εκτός δρόμου λάστιχα σε αλουμινένιες ζάντες 15 ιντσών. Η έκδοση Prestige που βλέπουμε στις φωτογραφίες έχουν πλαστικούς προφυλακτήρες, εμπρός φώτα ομίχλης και διάφορα άλλα στοιχεία που το κάνουν πιο “πολυτελές” πάντα με τα στάνταρ της Lada.

Αρκετές μικρές βελτιώσεις στα υλικά και τον πιο προσεγμένο διάκοσμο υπάρχουν και στο εσωτερικό, το οποίο πάντως παραμένει όπως το γνωρίζουμε από την υπόλοιπη γκάμα. Όσο για τις δυνατότητές του, το Niva Bronto είναι ότι καλύτερο έχει παρουσιάσει η εταιρία σε έκδοση παραγωγής, και σίγουρα ένα αυτοκίνητο που μπορεί να καταφέρει πολλά περισσότερα από όλα τα μοντέρνα SUV.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Ερχεται το νέο Lada Niva (τιμή)
Το αθάνατο Lada Niva συνεχίζει απτόητο με νέες εκδόσεις
Το αθάνατο Lada Niva συνεχίζει απτόητο με νέες εκδόσεις