Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Hyundai ενώνει τις δυνάμεις της με τη Rimac!

Ελλάδα 10:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Hyundai ενώνει τις δυνάμεις της με τη Rimac!

ΝΕΑ

H Hyundai ενώνει τις δυνάμεις της με τη Rimac!

ΝΕΑ

Μία νέα στρατηγική συνεργασία που προκαλεί αίσθηση ανακοινώθηκε από τη Hyundai Motor Group!

Advertisement
Advertisement

Η κορεάτικη εταιρεία, θα επενδύσει 80 εκατομμύρια ευρώ στη Rimac Automobili (64 από τη Hyundai Motor Company και 16 από την Kia Motors), με απώτερο στόχο τη δημιουργία πρωτότυπων οχημάτων EV & FCEV υψηλών επιδόσεων!

Η εταιρεία από την Κροατία αποτελεί δυναμικό «παίκτη» σε αυτόν τον τομέα και εύλογα η Hyundai Motor Group προχώρησε σε αυτή τη συνεργασία που θα ενισχύσει το ρόλο του Ομίλου στην φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες θα συνεργαστούν στενά για να αναπτύξουν πρωτότυπα οχήματα για μια ηλεκτρική έκδοση του αγωνιστικού αυτοκινήτου της μάρκας N της Hyundai και ενός ηλεκτρικού οχήματος υψηλών επιδόσεων κυψελών καυσίμου (FCEV), με σκοπό να ενταχθούν αργότερα στην αγορά.

Advertisement
Advertisement

«Η Rimac είναι μια καινοτόμος εταιρεία με εξαιρετικές δυνατότητες σε ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων. Οι ρίζες εκκίνησης και η εμπειρία της σε συνεργασίες με αυτοκινητοβιομηχανίες σε συνδυασμό με την τεχνολογική τεχνογνωσία αναδεικνύει την Rimac σε ιδανικό συνεργάτη για εμάς. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στη διαδρομή μας προς την φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα», δήλωσε ο Euisun Chung, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Hyundai Motor Group.

Από την πλευρά της Rimac, μίλησε για αυτή τη συνεργασία ο ιδρυτής και CEO της, Mate Rimac: «Είμαστε εντυπωσιασμένοι από το όραμα της Hyundai Motor Group καθώς και από την αποφασιστικότητά της. Πιστεύουμε ότι αυτή η τεχνολογική συνεργασία θα δημιουργήσει μέγιστη αξία τόσο για τις εταιρείες όσο και για τους πελάτες μας. Η Rimac είναι ακόμα νέα και σχετικά μικρή, αλλά ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία. Βλέπουμε έναν ισχυρό επενδυτή και τεχνολογικό συνεργάτη στην Hyundai Motor Group και πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα καθιερώσει τη θέση μας στον κλάδο ως προμηθευτή εξαρτημάτων ηλεκτροδότησης Tier-1».

Advertisement

Η Rimac ιδρύθηκε το 2009 στην Κροατία, με όραμα την κατασκευή του sportscar του 21ου αιώνα. Ξεκινώντας ως garage project, εξελίχθηκε πολύ γρήγορα με τεχνογνωσία από ηλεκτροκινητήρες υψηλών επιδόσεων έως διάφορες τεχνολογίες ελέγχου και συστήματα μπαταριών.

Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, η Hyundai Motor Group θα χρησιμοποιήσει τη συνεργασία αυτή για να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες δυνατότητες Έρευνας & Ανάπτυξης, ώστε να ανταποκριθεί στο πλάνο ηλεκτροκίνησης της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία 44 φιλικών προς το περιβάλλον μοντέλων έως το 2025.

Advertisement