Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Hyperscreen ήταν όραμα από το ’96 για τη Mercedes

Ελλάδα 16:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Hyperscreen ήταν όραμα από το ’96 για τη Mercedes

ΝΕΑ

H Hyperscreen ήταν όραμα από το ’96 για τη Mercedes

ΝΕΑ

Η νέα οθόνη της Mercedes που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό, έλκει στις ρίζες της από ένα πρωτότυπο που είχε παρουσιάσει η Γερμανική εταιρεία πριν από περίπου 30 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Η Hyperscreen είναι ένα αρκετά εντυπωσιακό στοιχείο που δίνει την αίσθηση του μέλλοντος αλλά η Mercedes το είχε «οραματιστεί» το 1996.

Το πρωτότυπο Mercedes-Benz F 200 Imagination, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο του 1996. Ήταν μια σπουδή πάνω στις τεχνολογίες που θα όριζαν το μέλλον της αυτοκίνησης και μεταξύ άλλων, είχε μια ευρύτατη οθόνη που κάλυπτε όλες τις ανάγκες στο πάνω μέρος του ταμπλό, εξυπηρετώντας το ρόλο του διακοσμητικού, του πίνακα οργάνων αλλά και του κέντρου ελέγχου των υποσυστημάτων του αυτοκινήτου.

Βέβαια, το 1996, περισσότερη σημασία δόθηκε στο ότι το αυτοκίνητο δεν διέθετε τιμόνι και το ρόλο αυτό είχε αναλάβει ένα τριγωνικό joystick εκεί που παραδοσιακά βρίσκουμε τον επιλογέα των ταχυτήτων. Βλέπετε τότε ήταν της μόδας η τεχνολογία drive by wire και η εξέλιξη περιστρεφόταν γύρω από την εφαρμογή της στην κίνηση του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

«Τα ηλεκτρονικά αναγνωρίζουν τις εντολές του οδηγού ως επιθυμία για μια συγκεκριμένη κατάσταση οδήγησης – επιτάχυνση, φρένο, οδήγηση, όπισθεν – και στη συνέχεια αποφασίζουν με αστραπιαίο τρόπο πόσο καλύτερα και ασφαλέστερα να συμμορφωθούν με τις εντολές του οδηγού» ανέφερε η Mercedes το 1996. Το F 200 Imagination δοκιμάστηκε κατά την εξέλιξή του σε προσομοιωτή οδήγησης, μια άλλη τεχνολογία που είναι κοινή σήμερα αλλά τότε θεωρείτο αιχμής.

Advertisement

Στη συνέχεια, υπήρχε η τεράστια έγχρωμη οθόνη που εκτεινόταν από το ένα άκρο της παύλας στο άλλο. Αν και πολύ διαφορετικό από τη σημερινή Hyperscreen, το σύστημα περιλαμβάνει ψηφιακά όργανα, ενσωματωμένο υπολογιστή, κάμερες οπισθοπορείας, σύστημα πλοήγησης, ραδιόφωνο, συσκευή αναπαραγωγής CD- DVD και τηλέφωνο. Θα μπορούσε ακόμη και να συνδεθεί στο διαδίκτυο για να επιτρέψει στους εν ενεργεία επιχειρηματίες να ολοκληρώσουν τραπεζικές συναλλαγές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόσω ολοταχώς για 2023 η Mercedes-AMG EQE 53
Αποκαλυπτήρια για το Mercedes MBUX Hyperscreen
Γιατί η Mercedes-AMG One καθυστερεί κι άλλο;

 

 

Advertisement