Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Ford δημιουργεί 11.000 νέες θέσεις εργασίας

Ελλάδα 23:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Ford δημιουργεί 11.000 νέες θέσεις εργασίας

ΝΕΑ

H Ford δημιουργεί 11.000 νέες θέσεις εργασίας

ΝΕΑ

Τη μεγαλύτερη κατασκευαστική επένδυση στην ιστορία της ανακοίνωσε η Ford –  Ετοιμάζονται τέσσερα νέα εργοστάσια που θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Advertisement
Advertisement

Στην επένδυση 11,4 δισ. δολαρίων για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών θα προχωρήσει η Ford από κοινού με τον Νοτιοκορεάτη εταίρο της, SK Innovation, ώστε να ηγηθεί της προσπάθειας των ΗΠΑ να απαγκιστρωθούν από τα ορυκτά καύσιμα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατασκευαστική επένδυση στην 118χρονη ιστορία της αμερικανικής εταιρείας, που αποτυπώνει ανάγλυφα το όραμά της για μετάβαση στο καθεστώς της ηλεκτρικής κινητικότητας.

«Η επένδυση συνδράμει την επίτευξη του μακροπρόθεσμου στόχου της εταιρείας για τη δημιουργία ενός βιώσιμου κατασκευαστικού οικοσυστήματος στις ΗΠΑ. Και καταδεικνύει την πρόθεσή μας να επιταχύνουμε τη διαδικασία επίτευξης ανθρακικής ουδετερότητας, στο πλαίσιο της συμμόρφωσής μας με τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή», αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της Ford και της εταιρείας κατασκευής μπαταριών, SK Innovation είναι να δημιουργηθούν 11.000 νέες θέσεις εργασίας, μέσω της ανέγερσης γραμμής συναρμολόγησης αυτοκινήτων και μονάδας κατασκευής συσσωρευτών στην πόλη του Stanton στην πολιτεία του Tennessee, καθώς και δύο ακόμα εργοστασίων μπαταριών στο Glendale του Kentucky. Πρόκειται για συνολικά τέσσερα εργοστάσια που θα είναι έτοιμα το 2025.

Τα 7 δισ. εκατομμύρια θα επενδυθούν από τη Ford, και αποτελούν μέρος των 30 δισ. δολαρίων που είχε υποσχεθεί να επενδύσει στον τομέα νωρίτερα φέτος. Το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από την SK, η οποία διατηρεί συνεργασία και με τη Hyundai και διαθέτει εργοστάσια παραγωγής μπαταριών στις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Νοτια Κορέα, αλλά και την Ευρώπη (Ουγγαρία).

Advertisement

Η μάρκα αναθεωρεί το χρονοδιάγραμμά της, μιας και επιδιώκει μέχρι το 2030 το 50% των συνολικών, παγκόσμιων πωλήσεών της να είναι αμιγώς ηλεκτρικά –  έναντι 40% που ήταν το αρχικό πλάνο.  Όσον αφορά την Ευρώπη, στόχος είναι μέχρι το 2030 το σύνολο των επιβατικών της να είναι μηδενικών ρύπων.

Η ανακοίνωση καταφτάνει εν μέσω έντονης ζήτησης για το νέο ηλεκτρικό pick-up της εταιρείας F-150 Lightning και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα όπως το E-Transit και η Mustang Mach-E.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καθοδόν τα νέα Ford Ranger και VW Amarok (+video)
H Ford Mustang Mach-Ε έγινε περιπολικό
Το μπρονζέ Ford Fiesta ST που «δαγκώνει» (+video)

 

Advertisement