ΝΕΑ

H εντυπωσιακή παρουσία της Bentley Flying Spur Speed (+video)

Ελλάδα 11:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H εντυπωσιακή παρουσία της Bentley Flying Spur Speed (+video)

ΝΕΑ

H εντυπωσιακή παρουσία της Bentley Flying Spur Speed (+video)

ΝΕΑ

Η Flying Spur Speed είναι η νέα εκδοχή του υπερπολυτελούς μοντέλου της Bentley, η οποία δύναται να ταπεινώσει με ευκολία τα sportscars.

Advertisement
Advertisement

Μετά τη Flying Spur Mulliner, οι άνθρωποι της Bentley δημιούργησαν και παρουσίασαν τη Flying Spur Speed. Όπως φανερώνει η ονομασία της πρόκειται για μια έκδοση του κορυφαίου μοντέλου της η οποία δίνει μεγαλύτερη σημασία στις επιδόσεις, συγκριτικά.

Το αυτοκίνητο απευθύνεται σε όσους θέλουν η Flying Spur που θα αποκτήσουν να τους δίνει τη δυνατότητα να κινηθούν πιο γρήγορα όποτε το επιθυμούν και να μην έχουν πρόβλημα να «συμβιβαστούν» με τη λίγο πιο σκληρή ρύθμιση της ανάρτησης που έχει η Speed.

Advertisement
Advertisement

Όπως έγινε γνωστό από την Bentley, σε αυτή ο εξάλιτρος, διπλά υπερτροφοδοτούμενος διάταξης W12 κινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 635 ίππους/6.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 900 Nm/1.500-5.000 σ.α.λ. Συγκριτικά με τη Flying Spur Mulliner, η Speed αποδίδει 85 ίππους και 130 Nm επιπλέον, αντίστοιχα.

Το αμάξωμα της Flying Spur Speed ξεχωρίζει από την προσθήκη σε αυτό splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, πλαϊνών «φουστών» και μικρής αεροτομής στο χείλος του πορτμπαγκάζ. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι από ανθρακονήματα και κατασκευάζονται στο χέρι. Τέλος, στον πίσω προφυλακτήρα έχει διαμορφωθεί αεροδυναμικός διαχύτης, οι τροχοί είναι διάστασης 22 ιντσών και οι εμπρός δίσκοι είναι 420 χλστμ.

Advertisement

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Flying Spur Speed επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 333 χλμ./ώρα. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων της ZF.

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, η ηλεκτρονική μονάδα που ελέγχει τη μετάδοση της ροπής μεταξύ των δύο αξόνων φροντίζει ώστε να μην υπάρχει ή να ελαχιστοποιείται το φαινόμενο υποστροφής όταν ο οδηγός αποφασίζει να αυξήσει τον ρυθμό κίνησής του.

Εκτός από αυτό, η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση έχει πιο σκληρή ρύθμιση, ενώ έχει επαναρρυθμιστεί η υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης ώστε να είναι πιο άμεσο και να δίνει καλύτερη πληροφόρηση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια μικρή αναβολή για την πρώτη ηλεκτρική Bentley
Η Bentley εξασφαλίζει την πιστοποίηση Net Zero Plastic to Nature
Για γερά πορτοφόλια: Η αναβίωση της ιστορικής Bentley Six του 1929