Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε έρχεται στην Ελλάδα η Lotus Emira των 2.000 κυβικών;

Ελλάδα 7:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έρχεται στην Ελλάδα η Lotus Emira των 2.000 κυβικών;

ΝΕΑ

Πότε έρχεται στην Ελλάδα η Lotus Emira των 2.000 κυβικών;

ΝΕΑ

Το εντυπωσιακό σπορ βρετανικό μοντέλο έρχεται στην Ελλάδα και μόλις… 11 τυχεροί θα μπορέσουν να αποκτήσουν την έκδοση First Edition.

Advertisement
Advertisement

Στα τέλη του περασμένου έτους και όπως είχατε διαβάσει αποκλειστικά στο Newsauto, πάτησαν στην Ελλάδα τα πρώτα Lotus Emira. Ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο της βρετανικής φίρμας το οποίο ήδη κυκλοφορεί τους δρόμους, στην έκδοση με τον κινητήρα των 3.5 λίτρων και το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, η αντιπροσωπεία των αυτοκινήτων Lotus στην Ελλάδα (Trident Cars) ετοιμάζεται να φέρει την «μικρή» εκδοχή της Emira με το μηχανικό σύνολο των 2.0 λίτρων. Η συγκεκριμένη εφοδιάζεται με κινητήρα που προέρχεται από την AMG, αποδίδει 360 ίππους και προσφέρει επιδόσεις που βάζουν φωτιά στην άσφαλτο. Στη γλώσσα των αριθμών, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,2 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 282 χλμ./ώρα.

Να σημειώσουμε πως η έκδοση με το μοτέρ ων 2.0 λίτρων συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, σε αντίθεση με την έκδοση των 3.5 λίτρων που εφοδιάζεται με μηχανικό κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

Πόσο κοστίζει;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsauto, τα πρώτα αυτοκίνητα θα έρθουν στην Ελλάδα στα τέλη Οκτωβρίου. Συνολικά και μέχρι τέλος του έτους θα παραδοθούν 11 αυτοκίνητα, όσα δηλαδή έχει καταφέρει να εξασφαλίσει η ελληνική αντιπροσωπεία και μάλιστα στην έκδοση First Edition, που θα περιλαμβάνει από πλευράς εξοπλισμού όλο τον… κατάλογο.

Το διθέσιο μοντέλο έχει μήκος 4,41 μέτρα και είναι αυτό που αλλάζει τελείως την εικόνα της μάρκας που είχαμε στο μυαλό μας. Οι άνθρωποι της Lotus έχουν στόχο να διευρύνουν το κοινό τους και θέλουν να το πετύχουν με μοντέλα φιλικά στο χρήστη, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα με την Emira.

Advertisement

Να σημειώσουμε πως η τιμή της Lotus Emira στην έκδοση First Edition κοστίζει στην Ελλάδα κοντά στα 130.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μύκονος: Η βενζίνη α-λα Νουσρέτ
Θα γίνει αυτή η Ferrari η πιο ακριβή στον κόσμο;
Που βάζουν τα σκληρά ραντάρ ταχύτητας;

Advertisement