Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Dacia θα εστιάσει στα φθηνά ηλεκτρικά

Ελλάδα 18:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Dacia θα εστιάσει στα φθηνά ηλεκτρικά

ΝΕΑ

H Dacia θα εστιάσει στα φθηνά ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση είναι ένα στοίχημα για την Dacia η οποία δεν πρέπει να επηρεάσει την φιλοσοφία της εταιρίας για φθηνά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Με την ηλεκτροκίνηση να εξαπλώνεται πλέον σε όλους τους κατασκευαστές, το θέμα του κόστους των αυτοκινήτων γίνεται πρωταρχικής σημασίας, καθώς λόγω της τεχνολογίας και των μπαταριών, τα ηλεκτρικά οχήματα είναι σαφώς πιο ακριβά από τα αντίστοιχα με συμβατικούς κινητήρες.

Για εταιρίες όπως η Dacia που στηρίζουν την παρουσία και την μεγάλη επιτυχία τους στα προσιτά μοντέλα με κορυφαίο value for money, η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση δημιουργεί έναν έξτρα “πονοκέφαλο”. Και έναν προβληματισμό για το πως θα μπορέσουν να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές των ηλεκτρικών τους αυτοκινήτων, χωρίς να ανέβουν οι τιμές τους.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό Autocar, ο πρόεδρος της εταιρίας Denis Le Vot υποστήριξε ότι η Dacia θα προσπαθήσει να κρατήσει χαμηλά τους ρύπους της γκάμας της και να αποφύγει τα πρόστιμα, αλλά με πιο αποτελεσματικούς τρόπους και πιο αποδοτικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον Le Vot η Dacia δεν θα κατασκευάσει ακριβά plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά, αλλά θα εστιάσει σε πιο προσιτά μοντέλα. Ήδη η εταιρία παράγει το μικρό ηλεκτρικό Spring ενώ αναμένεται να φέρει μέσα στο 2023 και την plug-in υβριδική έκδοση του νέου επταθέσιου Jogger.

O CEO της Dacia δίνει μεγάλη σημασία στο χαμηλό βάρος των αυτοκινήτων της εταιρίας, καθώς αυτός είναι ένας τρόπος για να μειώνεται η κατανάλωση και οι ρύποι. Όπως υποστηρίζει το Jogger ζυγίζει περίπου στα 1.200 κιλά, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να εξοπλιστεί με έναν πιο αποδοτικό κινητήρα ο οποίος θα μπορεί να εκπέμπει περίπου 10% λιγότερο CO2.

Advertisement

Σχετικά με τα ηλεκτρικά πλάνα της Dacia, ο πρόεδρος του γκρουπ Renault Luca De Meo έχει ήδη δηλώσει ότι αν και η Renault θα είναι πλήρως ηλεκτρική μέχρι το 2030, η Daciaέχει το περιθώριο να καθυστερήσει κάπως, και να ακολουθήσει την τελευταία δυνατή στιγμή.

Μέχρι τότε η Dacia θα συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει ήδη, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία σε όλη την Ευρώπη, κερδίζοντας τους καταναλωτές που χρειάζονται αξιόπιστα και εξαιρετικά σε απόδοση αυτοκίνητα χωρίς να ξοδεύουν πολλά χρήματα.

Advertisement

Όσο για την ηλεκτροκίνηση θα μπει και αυτή με την σειρά της στο πρόγραμμα, αλλά θα γίνει με βάση την φιλοσοφία της Dacia και πάντως όχι με βιαστικό τρόπο που θα ανέβαζε παράλογα και δίχως όφελος το κόστος των μοντέλων της εταιρίας.

Μέχρι τότε η Dacia ανοίγει την γκάμα της ακόμα περισσότερο, με μοντέλα όπως τα νέα Jogger, το ανανεωμένο Duster και το νέο Bigster, σκοπεύοντας να παραμείνει το κορυφαίο “sucesss story” της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Dacia βλέπουν το Duster όπως στην Porsche την 911
Dacia Spring: Το πιο προσιτό ηλεκτρικό (video)
Nέο Dacia Jogger: Προσιτό οικογενειακό με θέσεις για έως επτά επιβάτες