Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Cupra αναβαθμίζει το Formentor

Ελλάδα 11:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Cupra αναβαθμίζει το Formentor

ΝΕΑ

H Cupra αναβαθμίζει το Formentor

ΝΕΑ

Το Formentor είναι το πιο σημαντικό μοντέλο στην γκάμα της Cupra, καθώς σε αυτό οφείλεται η άνοδος και η καθιέρωσή της.

Advertisement
Advertisement

Με το Formentor, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτή, η Cupra στην ουσία ανεξαρτητοποιήθηκε και καθιερώθηκε και αυτός είναι και ο λόγος που το συγκεκριμένο μοντέλο έχει ένα ιδιαίτερο ειδικό βάρος για την ισπανική εταιρεία. Και προκειμένου να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και τρόπο θα ανανεωθεί και θα αναβαθμιστεί.

Ριζικές αλλαγές πάντως δεν πρέπει να περιμένει κανείς, παρά μόνο επεμβάσεις που θα το φρεσκάρουν και το ανανεώσουν προκειμένου να παραμείνει επίκαιρο και στην πρώτη γραμμή.  Άλλωστε αυτό φαίνεται και από το περιορισμένο καμουφλάζ των πρωτοτύπων που δοκιμάζονται σε δημόσιους δρόμους

Οι πιο σημαντικές διαφοροποιήσεις αναμένονται στο εμπρός μέρος, στη μάσκα που θα συνδυάζεται και με επανασχεδιασμένους προβολείς, καθώς και στον προφυλακτήρα προκειμένου η εμφάνιση πέρα από πιο σύγχρονη να γίνει και ακόμα πιο δυναμική.

Advertisement
Advertisement

Κάποιες αλλαγές αναμένονται και στο πίσω μέρος -κατά πάσα πιθανότατα στα φώτα αλλά και στο λογότυπο της μάρκας που ίσως μεγαλώσει και άλλο από πλευράς διαστάσεων.

Ως είθισται θα υπάρχουν καινούργια χρώματα για το αμάξωμα και πιο ποιοτικές επενδύσεις και υλικά στο εσωτερικό. Που θα αναβαθμιστεί και σε ό,τι αφορά το ηλεκτρονικό του υπόβαθρο. Το infotainment δηλαδή αλλά και τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης.

Advertisement

Από πλευράς κινητήρων δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές.

Advertisement

Έτσι στη βάση θα βρίσκεται και πάλι ο 1.5 TSI των 150 ίππων, και θα ακολουθεί ο 2.0 TSI με 190 και 245 ίππους, ενώ ενδιαφέρον θα εξακολουθούν να παρουσιάζουν και οι δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις των 204 και 245 ίππων, που έχουν  εξελιχθεί γύρω από το σύνολο των 1.400 κυβικών.

Τέλος, ο σπορ χαρακτήρας του Cupra Fοrmentor κορυφώνεται με το τετρακίνητο, δίλιτρο VZ των 310 ίππων και κυρίως με το VΖ5 που κινείται από τον εξαιρετικό πεντακύλινδρο των 390 ίππων.

Λογικά, το ανανεωμένο Formentor θα κάνει την εμφάνισή του κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη χρονιά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: CUPRA Formentor e-Hybrid 245 PS
Συγκριτική δοκιμή: Cupra Born 58 kWh 204 PS vs VW Golf GTE
CUPRA Formentor VZ5: Σοκ και δέος από 390 άλογα!