Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tα BMW M θα συνεχίσουν να έχουν κινητήρες βενζίνης

Ελλάδα 21:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tα BMW M θα συνεχίσουν να έχουν κινητήρες βενζίνης

ΝΕΑ

Tα BMW M θα συνεχίσουν να έχουν κινητήρες βενζίνης

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση φαντάζει ελκυστική για τις εταιρείες, με την «ευκολία» απόδοσης εκατοντάδων ίππων. Ωστόσο, στην BMW M GmbH εξακολουθούν να είναι παραδοσιακοί, διατηρώντας τους κινητήρες εσωτερικής καύσης για τα επόμενα χρόνια και δημιουργώντας καινούργιους.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο βρετανικό περιοδικό evo, η BMW M GmbH θα δημιουργήσει μια καινούργια γενιά κινητήρων εσωτερικής καύσης για τα μελλοντικά μοντέλα της. Αυτό δήλωσε στους Βρετανούς συναδέλφους ο Dirk Häcker, επικεφαλής Εξέλιξης της εταιρείας.

Δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό, αλλά συνήθως, αυτή η διαδικασία στις αυτοκινητοβιομηχανίες σημαίνει τη σχεδίασή τους εξαρχής, από «λευκό χαρτί», και την επένδυση δεκάδων ή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για έρευνα και εξέλιξη. Είτε ισχύει αυτό είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι τα μοντέλα τής εταιρείας θα εξακολουθήσουν να έχουν κάτω από το καπό τους θερμικό κινητήρα και στα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Τη δήλωση του κ. Häcker θα πρέπει να τη συνδυάσουμε με όσα είπε ο Franciscus «Frank» van Meel, Διευθύνων Σύμβουλος της BMW M GmbH. Όπως αποκάλυψε, οι άνθρωποί της εξελίσσουν κινητήρες οι οποίοι θα είναι εξηλεκτρισμένοι ώστε να πληρούν τη νόρμα προστασίας τού περιβάλλοντος.

Όπως δήλωσε ο κ. van Meel αυτοί θα διαθέτουν είτε σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης, 48 Volt, είτε διάταξη Plug-in Hybrid. Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η BMW M, η νέα M2 είναι το τελευταίο μοντέλο της το οποίο θα έχει αποκλειστικώς θερμικό κινητήρα.

Advertisement

Εκτός αυτού, η εταιρεία έχει αρχίσει ήδη να ασχολείται και με την ηλεκτροκίνηση. Θυμίζουμε ότι πέρυσι συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ίδρυση του τμήματος BMW Motorsport όπως ονομάστηκε. Αρχικά, ήταν εσωτερικό τμήμα εξέλιξης της γερμανικής εταιρείας και το 1993 ανεξαρτητοποιήθηκε σχετικά και μετονομάστηκε σε BMW M GmbH.

Advertisement

Για να γιορτάσουν την επέτειο, μεταξύ άλλων, δημιούργησαν την iX M60, ένα πολυτελές αμιγώς ηλεκτρικό SUV. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 619 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 1.015 Nm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW M γιορτάζει τα 50 της χρόνια (video)
BMW: Θα αγωνιστεί στο Le Mans το 2024 με την M Hybrid V8 LMDh (+video)
Αυτές είναι οι 4 «άγνωστες» BMW M CSL (+video)

 

Advertisement